Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτιώνει το γήπεδο της Άνω Γατζέας με τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους 120.000 ευρώ που οδηγεί στη δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια τεχνητού χλοοτάπητα για το γήπεδο ποδόσφαιρου Άνω Γατζέας Τ.Κ. Αγ. Γεωργίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου».

«Στηρίζουμε στην πράξη τον ερασιτεχνικό αθλητισμό,  με το  πρότυπο πρόγραμμα ανακατασκευής γηπέδων και βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας  Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες βελτιώνουμε το γήπεδο της Άνω Γατζέας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ειδικά στην αναθεωρητική,  μεταβατική εποχή που ζούμε ο αθλητισμός είναι αναγκαιότητα. Συμβάλλει στη σωματική υγεία  και την ψυχική ισορροπία, δίνει διέξοδο στην νεολαία, καλλιεργεί τη συνεργασία και τον  ανταγωνισμό προσφοράς» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

[ads-post] 
Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο αφορά την προμήθεια τεχνητού χλοοτάπητα νέας γενιάς, προκειμένου να αντικατασταθεί ο υφιστάμενος φθαρμένος τεχνητός χλοοτάπητας στο γηπέδο ποδοσφαίρου Άνω Γατζέας Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου, διαστάσεων 84,118m x 66,50m.

Ειδικότερα οι εργασίες που προβλέπεται να υλοποιηθούν είναι:

-          Επιμελής καθαρισμός της υπάρχουσας επιφάνειας εδάφους με αποξήλωση του παλιού τεχνητού χλοοτάπητα.
-          Αναμόχλευση και επίχωση υφιστάμενων στρώσεων έδρασης του τάπητα για τη διαμόρφωση υπόβασης.
-          Επιμελής εξομάλυνση της αγωνιστικής επιφάνειας και ευθυγράμμιση του αγωνιστικού χώρου
-          Εγκατάσταση του νέου συνθετικού χλοοτάπητα
-          Γραμμογράφηση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου
-          Η πλήρωση του τάπητα με κατάλληλα υλικά
-          Τελικό βούρτσισμα των ινών