"Άστραψε και βρόντηξε" ο Αλέξης Κούγιας απαντώντας στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε



Σε δήλωση – απάντηση του Αλέξη Κούγια στην ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε επισημαίνονται τα εξής:

«Στην επιστήμη μου έχω μάθει λόγω του ότι είμαι 47 χρόνια δικηγόρος πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε όλη την Ελλάδα, ότι οι πραγματικοί δημοσιογράφοι, όχι αυτοί που έχουν απλώς ταυτότητα, είναι υπερήφανοι άνθρωποι και όταν αναφέρονται σε κάποιον, τον αναφέρουν με το ονοματεπώνυμο του.

Στην καριέρα μου έχω υπερασπιστεί, στα ποινικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και στα πολιτικά δικαστήρια για προσβολή προσωπικότητας εντίμων πολιτών τους οποίους δυσφημούν, δεκάδες δημοσιογράφους.

Σήμερα υπερασπίζομαι στα δικαστήρια εκατοντάδες δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον όμιλο Παραπολιτικά (εφημερίδα, site, ραδιόφωνο), εργαζόμενους στις εφημερίδες και στα site των εφημερίδων Βήμα, Νέα, Επενδυτής, Καρφί, Παρασκήνιο, Voice και τους εγαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ΟΝΕ και άλλους.

Είμαι ιδιοκτήτης του ραδιοφώνου AEL Radio, όπου εργάζονται ασφαλισμένοι με ένσημα 8 έως 10 δημοσιογράφοι και εκπρόσωπος τύπου στην ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ο καταξιωμένος πανελληνίως δημοσιογράφος, μέλος του ΠΣΑΤ και πρώην εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιάννης Καλογιάννης.

Ο προστατευόμενος από εσάς, χωρίς να ξέρετε την πραγματική του προσωπικότητα, όπως την γνωρίζω εγώ, ήταν υπάλληλος της ΠΑΕ ΑΕΛ και του ραδιοφώνου και εισέπραττε από εμένα, πριν τον διώξω, για τους λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, 800€ το μήνα συν την ασφάλιση του.

Αυτός τον οποίο προστατεύεται είναι συνέταιρος σε ένα ραδιόφωνο μαζί με έναν δόκιμο δημοσιογράφο, στα 53 του χρόνια, το οποίο στεγάζεται στο πατάρι, μέσα σε μια καφετέρια στην Λάρισα, της οποίας ο ιδιοκτήτης μαζί με 70 άλλους κατηγορούνται ότι είχαν ιδρύσει την μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της Θεσσαλίας με αντικείμενο το παράνομο στοίχημα.

Αυτοί οι δύο και μιά γυναίκα που δεν είναι δημοσιογράφος, από την πρώτη ημέρα που λειτούργησαν αυτό το περίεργο ραδιόφωνο, στις εκπομπές τις οποίες παρουσιάζουν καθημερινά, έχουν σαν μοναδικό θέμα και στόχο την δυσφήμιση μου, αγνοώντας την επιστημονική μου διαδρομή, αλλά και τα όσα έχω προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο επί 40 χρόνια και για τα οποία έχω βραβευθεί από πολλούς συλλόγους (ΕΠΟ, ΕΠΑΕ και δεκάδες ποδοσφαιρικούς συλλόγους) αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο ευεργετημένος από εμένα Χρήστος Τσούμαρης με αυτόν τον υπερβολικό μισθό ενώ καθημερινά με συκοφαντεί και με βρίζει, μου απαγορεύει να επικοινωνήσω και να υπερασπιστώ την προσωπικότητα μου, καταργώντας κάθε κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Πριν κάνετε αυτές τις υποτιμητικές και παράνομες ανακοινώσεις (αλήθεια ποιό δημοσιογράφο εκβίασα;), για τις οποίες θα λογοδοτήσετε στα δικαστήρια, θα έπρεπε πρώτα να επικοινωνήσετε και μαζί μου και γι’ αυτό θα τιμωρηθείτε, τόσο στα ποινικά, όσο και στα πολιτικά δικαστήρια.

Για το ποια είναι η αληθινή προσωπικότητα του Τσούμαρη δεν θα το πείτε εσείς, γιατί  είσαστε συνδικαλιστές και περιμένετε να σας ψηφίσουν, άλλωστε δεν έχω διαβάσει καμία ανακοίνωση σας με την οποία να δημοσιοποιείτε τα ονόματα των δημοσιογράφων που καταδικάζονται και είναι μέλη σας, αλλά θα το αποφασίσουν το αμέσως προσεχές διάστημα τα ποινικά και τα πολιτικά δικαστήρια των Αθηνών και της Λάρισας και το ΕΣΡ στα οποία έχω προσφύγει, όπως και θα προσφύγω και εναντίον σας, για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων σας.

Λάθος άνθρωπο βρήκατε για να κάνετε ανακοινώσεις εις βάρος του και λάθος δημοσιογράφο «βρήκατε» για να υπερασπιστείτε.

Αλέξης Κούγιας
Ιδιοκτήτης και Πρόεδρος
ΠΑΕ   ΑΕΛ»



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr