Έτοιμη η νέα γέφυρα Διαλεκτού - Από αύριο στην κυκλοφορία


Η νέα γέφυρα του Πηνειού, που κατασκευάζει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ύψος του Διαλεκτού θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με τα χωριά στα ριζά του Κόζιακα γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια.

Η γέφυρα παραδίδεται στην κυκλοφορία το Σάββατο, νωρίτερα του προγραμματισμένου και χωρίς άσφαλτο ακόμη προς διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής μιας και η παλιά έκλεισε λόγω σοβαρών προβλημάτων στην στατικότητά της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  το έργο είναι προϋπολογισμού 1,1 εκ. € και προβλέπει εκτός από την κατασκευή της γέφυρας, την απομάκρυνση της υπάρχουσας (μερικά μέτρα πιο πάνω) η οποία συμπληρώνει περισσότερα από 60 χρόνια λειτουργίας, την κατασκευή κόμβου στο σημείο (θα διευκολύνει όσους θέλουν να διασχίσουν τη γέφυρα ή όσους θέλουν να πάνε προς το πλατανόδασος του Μπάτζιου) και την οδική σύνδεση με τη νέα γέφυρα.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης επιθεώρησαν τις εργασίες τοποθέτησης στηθέων ασφαλείας το μεσημέρι της Παρασκευής και μιλάνε για “ένα έργο που έπρεπε να προωθηθεί, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν και οι χειμώνες γίνονται πιο δύσκολοι με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή μας. Με τη νέα γέφυρα τα ορμητικά νερά του ποταμού βρίσκουν διέξοδο και αποφεύγονται δύσκολες καταστάσεις τις οποίες και στο παρελθόν έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε”.


Πηγή: trikalavoice.gr