Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών του Δήμου Σκοπέλου εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Την έγκριση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Σκοπέλου για το έργο «Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών Σκοπέλου – Πανόρμου – Νέου Κλήματος» έδωσε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 499.915 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Εκπονούμε μια σημαντική μελέτη που αφορά την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών της Σκοπέλου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να μας οδηγήσει σε έργα που μειώνουν σημαντικά τους κινδύνους πλημμυρικών παροχών και καταστροφών.  Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περρίση, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και  τις τεχνικές υπηρεσίες συνεχίζουμε να ωριμάζουμε μελέτες για έργα ουσίας. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας προς όφελος των πολιτών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η μελέτη

Αντικείμενο της μελέτης είναι ο σχεδιασμός έργων αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών της Σκοπέλου (Χώρα), του Πανόρμου και του Νέου Κλήματος, της νήσου Σκόπελος.

Η συνολική μελέτη θα περιλαμβάνει:

- Υδραυλική Μελέτη, αποτελούμενη από: Υδρολογική Μελέτη, Μελέτη κεντρικών συλλεκτήρων εντός κατοικημένης περιοχής (σε στάδιο προμελέτης και σε στάδιο οριστικής).
- Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σε στάδιο ΜΠΕ,
- Τοπογραφική Μελέτη, και
- Γεωτεχνική Μελέτη.

 Στοιχεία χωροθέτησης της Πράξης

Οικισμοί της Σκοπέλου (Χώρα), του Πανόρμου και του Νέου Κλήματος του Δήμου Σκοπέλου.