Άννα Βαγενά: "Αχάριστη η κυβέρνηση απέναντι στους γιατρούς του ΕΣΥ"


Σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Βαγενά, επισημαίνει:

«Το λιγότερο αχαριστία προς τους κατά τα άλλα «ήρωες της πρώτης γραμμής» αποτελεί η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση των συντακτών Υγείας σε δημοσιογράφο που επισήμανε πώς από την ανάλυση των στοιχείων του ΕΟΔΥ προκύπτει πως το 80% των θανάτων ασθενών με Covid-19 καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Η απάντηση του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού ήταν πως «για να μπει κάποιος σε ΜΕΘ πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια, ενώ ο θεράπων γιατρός είναι αυτός που αποφασίζει.»

Αλήθεια; Υπήρχαν δηλαδή άφθονες κενές κλίνες στις ΜΕΘ και οι γιατροί αποφάσιζαν να μην μπουν ασθενείς με Covid-19; Σε ποιους το λέει αυτό; Σε αυτούς που ήταν 24 ώρες το 24ωρο όρθιοι και παλεύανε μέσα σε αντίξοες συνθήκες να σώσουν όσες περισσότερες ζωές μπορούσαν; Τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι επί τουλάχιστον ένα μήνα οι ΜΕΘ ήταν πλήρεις στα νοσοκομεία πολλών αστικών κέντρων, όπως στις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα και ότι γίνονταν αναγκαστικές διακομιδές ασθενών εκτός νομού;

Μετά την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης στην ενίσχυση του ΕΣΥ και την καθυστέρηση μηνών για την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των γιατρών, είναι τουλάχιστον ύβρις απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, που σε όλη αυτή την κρίσιμη περίοδο έχουν υπερβάλει εαυτόν, να αφήνονται τέτοιου είδους υπονοούμενα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σπεύδει τώρα ο κ. Κοντοζαμάνης, αντί να ζητήσει ταπεινά συγνώμη, να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να διαψεύσει τους κακόβουλους που ερμήνευσαν κατά αυτό τον τρόπο τα λεγόμενά του. Μόνο που αυτοί οι «κακόβουλοι» είναι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών από όλη τη χώρα, που νιώθουν βαθύτατα προσβεβλημένοι, όπως ο σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας που πρότεινε να απαντήσουν υποβάλλοντας ομαδικά και συντεταγμένα τις παραιτήσεις τους. Νομίζω πως τους οφείλεται μία συγνώμη ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, αν αυτή η λέξη σημαίνει ακόμα τίποτα για την κυβέρνηση της ΝΔ».
Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο www.PressBOMB.gr