«Θάλασσα» ο Πηνειός στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας

Το ευτύχημα είναι ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις σταμάτησαν αλλά ο τεράστιος όγκος νερού κατεβαίνει στην πεδιάδα από τα βουνά με άγριες διαθέσεις.

Σε ετοιμότητα είναι όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητα Τρικάλων και των δήμων, καθώς η στάθμη των νερών ανεβαίνει συνεχώς, κυρίως αυτή την ώρα από τα Μεγάλα Καλύβια και κάτω, όπου εκεί έχει υπερχειλίσει για μια ακόμη φορά ο Πάμισος ποταμός που χύνεται στον Πηνειό, ο οποίος έχει υπερχειλίσει από την  βασική κοίτη και απλώθηκε εντός μεγάλων αναχωμάτων.

Στα ορεινά υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων στους δρόμους, αλλά αντιμετωπίζονται με την επέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

“Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν και είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο” δήλωσε στο trikalaola.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Η γέφυρα του Πηνειού στο Διαλεκτό έκλεισε προληπτικά, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας, καθώς και η επ. οδός Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων – Μαγούλας Καρδίτσας από τα νερά του Πάμισου. Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα από το drone του trikalaola.gr που κατέγραψε από τις γέφυρες της Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας και της Ε65.

Θα ακολουθήσουν τα ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες ξεχωριστά από, γέφυρες Καραβόπουρου, γέφυρα Μεγάλα Καλύβια, γέφυρα Βαλομανδρίου, γέφυρα Παραποτάμου και από τη υπερχείλιση του Πάμισου.


Πηγή: trikalaola.gr