Η απάντηση του Μαξίμου στην Ιερά Σύνοδο: "O νόμος δεν εφαρμόζεται κατά το δοκούν"


Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στο "αντάρτικο" της Εκκλησίας. "Η Κυβέρνηση σε όλα τα στάδια της πανδημίας βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία για τα θέματα των λειτουργιών, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και την πίστη των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και προβλέφθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων" αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

"Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την απόφασή της δεν συναινεί στα νέα μέτρα που αφορούν τις λειτουργίες. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας", προσθέτει το Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι η Διαρκης Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι δεν συναινεί στα νέα κυβερνητικά μέτρα, σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών, και αποφάσισε ομόφωνα οι ναοί να παραμείνουν ανοιχτοί τα Φώτα και ο αγιασμός των υδάτων να γίνει εντός αυτών.


Πηγη: enikos.gr


GSHARE