ΑΕΛ – ΑΕΚ 2-4: Χαρακίρι στο Αλκαζάρ για τους "βυσσινί"


Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 4-2 από το «Αλκαζάρ» απέναντι στην ΑΕΛ για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, στην αναμέτρηση η οποία είχε αναβληθεί χθες, καθώς ο αγωνιστικός χώρος του θεσσαλικού γηπέδου είχε καλυφθεί με χιόνι.

Η Ένωση προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, η θεσσαλική ομάδα, με ψυχικά αποθέματα και αντεπίθεση στο δεύτερο μισό του ματς κατάφερε να ισοφαρίσει στο 80΄, για να δεχθεί το «γκολ μαχαιριά» στο 90ό λεπτό, να χάσει πέναλτι στο 90΄+5 και να δεχθεί το τέταρτο γκολ αμέσως μετά!

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ σε σχηματισμό 4-4-2, για πρώτη φορά επί των ημερών του. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επιθετικοί, αν και η ΑΕΛ είχε και απουσίες και ανομοιογένεια, αφού σήμερα έκαναν ντεμπούτο πέντε από τους νεομεταγραφέντες ποδοσφαιριστές της.

Το σκορ άνοιξε με πέναλτι ο Ολιβέιρα στο 14΄, το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Μπάγιτς, ενώ ήταν και πάλι ο Πορτογάλος που διπλασίασε, στο 43΄ με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία έγραψε το 0-2.

Στο 69΄ από κάθετη του Μουκαντζό ο Νικολιάς πλάσαρε τον Αθανασιάδη, μείωσε σε 1-2 και ξανάβαλε τους «βυσσινί» στο... κόλπο. Η ΑΕΛ φάνηκε να κάνει τη μεγάλη επιστροφή στο 80΄, όταν από μεγάλη μπαλιά του Μαξιμένκο ο Ακούνια βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, νίκησε τον Αθανασιάδη και ισοφάρισε.

Παραλίγο μάλιστα στο 86΄ να γίνει η απόλυτη ανατροπή, αλλά ο μοιραίος όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια Μουκαντζό έκανε λάθος πάσα στην αντεπίθεση, κι ενώ είχαν βγει τρεις συμπαίκτες του με έναν αντίπαλο αμυντικό!

Τελικά η ΑΕΚ προηγήθηκε ξανά στο 90΄, όταν ο Αλμπάνης έκανε ένα ακίνδυνο σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Χουσίνο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάγιτς.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «βυσσινί» κέρδισαν πέναλτι (με χρήση VAR) σε χέρι του Λιβάι Γκαρσία, ο Αθανασιάδης απέκρουσε την εκτέλεση του Μουκαντζό στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και στην αντεπίθεση ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Σιμάνσκι και ο Πολωνός διαμόρφωσε το τελικό 2-4!


Πηγη: naftemporiki.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr