Ξεμπλόκαρε ο συμψηφισμός των εισφορών του 2019 για τους αγρότες



Σε πρόβλημα του ηλεκτρονικού συστήματος του e-ΕΦΚΑ οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, η εμπλοκή που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τον συμψηφισμό των εισφορών αγροτών για το έτος 2019.

Πρόκειται για περιπτώσεις αγροτών οι οποίοι, κατά την εκκαθάριση που ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 2020, είχαν πιστωτικό υπόλοιπο και επέλεξαν να συμψηφίσουν το ποσό αυτό με μελλοντικές εισφορές.

Ωστόσο ο συμψηφισμός αυτός δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα όσοι επιχειρούσαν το προηγούμενο διάστημα να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα να εμφανίζονται με χρέη στον e-EΦΚΑ. Όπως πληροφορείται μάλιστα το ypaithros.gr, αρκετοί ήταν οι αγρότες που αναγκάστικαν να πληρώσουν εισφορές οι οποίες… θεωρητικά είχαν συμψηφιστεί προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ενημερότητα.

Από το απόγευμα της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου πάντως το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει διορθωθεί και οι ενημερότητες για αυτή την κατηγορία αγροτών εκδίδονται κανονικά. Μάλιστα, όσοι παραγωγοί κατέβαλαν εισφορές που έπρεπε να έχουν συμψηφισθεί ενημερώθηκαν από τον οργανισμό ότι τα ποσά θα αφαιρεθούν από τις εισφορές του 2021.


Πηγη: ypaithros.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ


Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr