Δήμος Κιλελέρ: Συλλέχθηκαν από τους αγρότες 32.000 κενές φιάλες φυτοφαρμάκων



Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη συλλογή κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος εμφανώς ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του προγράμματος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Δήμος Κιλελέρ πρωτοστάτησε στο πρόγραμμα «Συλλογή Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» παραδίδοντας 32.000 κενές φιάλες φυτοφαρμάκων.

Τη δεύτερη φάση του πιλοτικού προγράμματος υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίαςσε συνεργασία με τους τους Δήμους της ΠΕ Λάρισας,  τον ΕΣΥΦ, τον ΦΟΣΔΑ Λάρισας, το ΓΕΩΤΕΕ (παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), το Σύλλογο Γεωπόνων Λάρισας και το Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας.

Αυτός ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός συλλεχθέντων  κενών φιαλών,ο οποίος υπερκέρασε τον αρχικό στόχο των 30.000 που είχαμε θέσει,δεν επιτεύχθηκε  τυχαία, δεν ήταν μια σύμπτωση συγκυριών και καταστάσεων.

Ήταν μια οργανωμένη προσπάθειακαι συνεργασία  των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, των τοπικών Αντιδημάρχων,των δημοτικών συμβούλων,  των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και των αγροτών μας που αύξησαν κατακόρυφα τη συμμετοχή τους.

Όλους αυτούςτους ευχαριστώ δημόσια για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και για τη συνεισφορά τους στην επιτυχή διεκπεραίωσή του.

Όλοι μαζί, αφού επεξεργαστήκαμε τη στρατηγική για την προστασία του περιβάλλοντος, θέσαμε νέους υψηλότερους στόχους τους οποίους και πετύχαμε  κατορθώνοντας να συλλέξουμε περίπου τα 3/4 των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Λάρισας.

Στο Δήμο Κιλελέρ καταδείξαμε  για ακόμα μια φορά με στοχευμένες ενέργειες τις οικολογικές  μας ευαισθησίες. Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να καταγραφεί η αύξηση στη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών που παραδώσαμε στο Κέντρα Διαλογής (ΚΔΑΥ) της ΠΕ Λάρισας.

Το 2019 παραδώσαμε 719 τόνους ενώ  το 2020 1.077 τόνους. Πετύχαμε δηλαδή μια αύξησητης τάξης του 50%. Για το 2021 στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε το παραπάνω ποσοστό και να αυξήσουμε θεαματικά τον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών.

Συνεχίζουμε αδιάλειπτα την ενημέρωση των συνδημοτών μας για τα οφέλη της ανακύκλωσης, την καλύτερη οργάνωση της υπηρεσίας μας και την τοποθέτηση περισσοτέρων μπλε κάδων.

Συνεχής είναι επίσης η επικοινωνία και η συνεργασία με τους υπαλλήλους της καθαριότητας - ανακύκλωσης  και τους προέδρους των κοινοτήτων γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη τουστόχου που έχουμε θέσει.

Καλούμε λοιπόν όλους του συνδημότες μας να στηρίξουν την ανακύκλωση και όλους τους αγρότες, ιδιαίτερα αυτούς που δεν συμμετείχαν, να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα οικολογικής διαχείρισης των φυτοπροστατευτικών συσκευασιών και να συμμετάσχουν σε ποσοστό 100% στο επόμενο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2021. 

Έτσι θα αποδείξουμε όλοι μαζί, για ακόμα μια φορά ότι η αποφυγή της ρύπανσης της φύσης είναι πρωτίστως θέμα ιδεολογίας, κοινωνικών αρχών, σχέσεων και αξιών».



Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu