Δημοπρατείται άμεσα το κτίριο του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Καρδίτσα με 3,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020


Δημοπρατείται άμεσα το κτίριο του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Καρδίτσα με 3,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020
Δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κατασκευή του κτιρίου για τη στέγαση του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσας, που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020, με συνολικό προϋπολογισμό 3.399.133,63 ευρώ. Το Κέντρο θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, προσφέροντας υπηρεσίες όπως: Κοινωνικό Εστιατόριο, Κοινωνικό Φροντιστήριο, προγράμματα ψυχολογικής, κοινωνικής και ψυχαγωγικής υποστήριξης ευπαθών ομάδων και δωρεάν διάθεση προϊόντων, ιματίων και άλλων χρήσιμων αντικειμένων.

«Με ενσυναίσθηση, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα. Σε συνεργασία με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κωστή Νούσιο, τους Περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, δημοπρατούμε άμεσα ένα έργο με διακριτό κοινωνικό αποτύπωμα για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο περιθώριο και χρειάζονται την έμπρακτη στήριξή μας είναι πολλοί. Με αλληλεγγύη, σεβασμό και ενδιαφέρον, ικανοποιούμε τις ανάγκες τους, με ένα έργο πνοής, μια σύγχρονη, ολοκληρωμένη και οργανωμένη δομή κοινωνικών υπηρεσιών για ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες κάθε ηλικίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσας

Το έργο έχει στόχο την αποπεράτωση και κατασκευή προσθηκών σε υπάρχον κτίριο της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στην πόλη της Καρδίτσας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το κτίριο θα αποτελέσει μια σύγχρονη προνοιακή υποδομή με κοινωνικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Θα υπάρχουν χρήσεις συσσιτίου-εστίασης στο ισόγειο, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στον 1ο όροφο, συμβουλευτικής και τράπεζας ιματίων στον 2ο όροφο, εκπαιδευτήρια-κοινωνικά φροντιστήρια στον 3ο όροφο και ξενώνας φιλοξενίας στον 4ο όροφο.

Το οικόπεδο επί του οποίου θα λειτουργήσει το Κέντρο έχει επιφάνεια 2.370,20 τ.μ. και βρίσκεται στο Ο.Τ. 19α του σχεδίου πόλης Καρδίτσας επί των οδών Πίνδου, Μπιζανίου και Βασιαρδάνη, πλησίον της Πινακοθήκης, του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας.

Το κτίριο αποτελείται από το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και τέσσερις άνω του ισογείου ορόφους: Το ισόγειο έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ. Το μεσοπάτωμα έχει εμβαδόν 29,41 τ.μ. Ο κάθε ένας από τους Α΄, Β΄ και Γ΄ ορόφους έχει εμβαδόν 430,01 τ.μ. Ο Δ΄ όροφος έχει εμβαδόν 420,98 τ.μ. 

Ενδεικτικά, οι κατασκευαστικές εργασίες που προβλέπονται είναι:
-Καθαιρέσεις, Αποξηλώσεις, Επισκευές, Ενισχύσεις και συνδέσεις δομικών στοιχείων, σκυροδέματα, επιχρίσματα, δάπεδα και επενδύσεις, κατασκευή στέγης, γυψοσανίδες, μονώσεις, πάγκοι, ερμάρια κλπ
-Δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρολογικών, θέρμανσης-ψύξης, πυρόσβεσης και ανελκυστήρα

Ωφελούμενοι θα είναι, αναλόγως της επιμέρους δραστηριότητας του Κέντρου, άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, νέοι μαθητές ή τελειόφοιτοι, ηλικιωμένοι, άτομα με μερική αναπηρία κ.α. Την λειτουργία, διοίκηση και διαχείριση του Κέντρου θα αναλάβει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης προβλέπεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, να υλοποιηθεί και το μέρος του έργου που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, για τις ανάγκες του Κέντρου.