Πρόταση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη για μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο


Τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και τον Υποδιοικητή Ηλία Τσιαούση επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Αρχικά ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή  και το προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλες τις ενέργειες που καταβλήθηκαν από την 5η ΥΠΕ ώστε να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άψογα το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας ως Εμβολιαστικό Κέντρο. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την κανονική ροή των εμβολιασμών στο Κέντρο βάσει προγραμματισμού.

Στη συνέχεια της συνάντησης ο κ. Σερέτης ενημέρωσε εγγράφως τον Θανάση Νασιακόπουλο για την πρόταση που έχει καταθέσει και αφορά στην μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας, αποκεντρωμένης μονάδας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Στην πρότασή του ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναφέρει ότι:

Υπήρξε κατ’ αρχάς έγγραφο του Δήμου Κιλελέρ που αιτιολογούσε τους λόγους μετατροπής του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Κατόπιν ενδελεχούς εξετάσεως όλων των δεδομένων όπως ο πληθυσμός του Δήμου Κιλελέρ με έδρα τη Νίκαια, η ύπαρξη Περιφερειακού Ιατρείου άρτια εξοπλισμένου που στεγάζεται σε νεόδμητο κτήριο, ο μεγάλος αριθμός εξετασθέντων ασθενών κατά το 2020 σε συνάρτηση με τον αριθμό των συνταγών που έχουν συνταγογραφηθεί, του γεγονότος ότι στο Δήμο Κιλελέρ δεν υφίσταται Κέντρο Υγείας και του ότι με την προτεινόμενη απόφαση δε θα προκληθεί δαπάνη γιατί οι προβλεπόμενες θέσεις είναι εκ μεταφοράς από υφιστάμενους οργανισμούς Μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας, αποφασίστηκε να προτείνει η 5η ΥΠΕ:

- Την μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας το οποίο αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας  Φαρσάλων, αρμοδιότητας 5ης ΥΠΕ, σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Έδρα του νεοσυσταθέντος Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου αποτελεί η Δημοτική Ενότητα Νίκαιας και περιοχή ευθύνης του οι Τοπικές Κοινότητες Μοσχοχωρίου,  Νέας Λεύκης, Νέων Καρυών και Κυπαρίσσου.

- Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων μπορεί να καλύπτει την λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας με Ιατρούς που υπηρετούν σε όμορα Περιφερειακά Ιατρεία ( Αγ. Γεώργιος, Ζάππειο ) για την εύρυθμη λειτουργία του.

- Την μεταφορά των παρακάτω κενών οργανικών θέσεων προσωπικού για τις ανάγκες του εν λόγω Ιατρείου από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων:

Κλάδος Ιατρών ΕΣΥ:

Μία  θέση Επιμελητή Β΄ Γενικής Ιατρικής κλάδου ΕΣΥ.

Μία  θέση  Επιμελητή Β’ Παιδιατρικής κλάδου ΕΣΥ.

Λοιπό Προσωπικό:

Μία  θέση κλάδου ΤΕ Επισκεπτών Υγείας.

Μία θέση ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων.

Μία  θέση κλάδου ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας τροποποιούμενη σε μία  θέση κλάδου ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων.

Μία θέση κλάδου ΔΕ Διοικητικού Οικονομικού.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πρόταση του Διοικητή τονίζοντας ότι η μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου της Νίκαιας σε Πολυδύναμο ήταν πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής το οποίο τώρα ύστερα, από της ενέργειες του Φώτη Σερέτη και της Διοίκησης της 5η ΥΠΕ γίνεται πραγματικότητα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αχιλλέας Χατζούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr