Έργα 6 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Κιλελέρ



Έργα οδικής ασφάλειας ύψους 6.050.000 ευρώ έχει σε εξέλιξη η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ για την ασφαλή  μετακίνηση  των ανθρώπων μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, την αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας σε δρόμους με αυξημένη κίνηση γεωργικών μηχανημάτων  αλλά και την ασφαλή πρόσβαση και κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου.

Την πορεία των εργασιών επιθεώρησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λαδόπουλο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κιλελέρ Αλέκο Χονδρονάσιο και τον διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστο Ντάγια.

« Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, έχουμε σε εξέλιξη  παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας σε περισσότερα από 40 χιλιόμετρα μέσα στα όρια του Δήμου Κιλελέρ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Δημιουργούμε ένα παράπλευρο οδικό δίκτυο στην οδό Βόλου, από το ύψος του δρόμου προς Αγιά μέχρι το Καλαμάκι- Αχίλλειο, δίνουμε ασφαλή προσβασιμότητα στην παλιά εθνική οδό, αναβαθμίζουμε το  δρόμο Χάλκη-Μελία με πρόσβαση στην παλιά εθνική για να γίνονται οι τοπικές μετακινήσεις των γεωργικών μηχανημάτων και των ανθρώπων από εκεί. Παράλληλα συντηρούμε την παλιά εθνική οδό και το δρόμο  Κιλελέρ- περιφερειακό. Δημιουργούμε ένα ασφαλές δίκτυο με στόχο τη μείωση των κινήσεων των αγροτικών  μηχανημάτων  και των αυτοκινήτων στην παλιά εθνική οδό. Προτεραιότητα μας είναι η ασφαλής μετακίνηση και επικοινωνία  των ανθρώπων στις τοπικές κοινότητες, χωρίς να χρειάζεται να ανεβαίνουν στην παλιά εθνική οδό,  αλλά και η σύνδεση ένθεν και ένθεν των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου. Πρόκειται για έργα ουσίας, στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων της περιοχής, έργα που  εξυπηρετούν την αγροτική παραγωγή και  αναβαθμίζουν  τις συνθήκες κυκλοφορίας και την καθημερινότητα»προσθέτει ο Περιφερειάρχης.


Τα υπό εξέλιξη έργα

-1.800.000  ευρώ για τη συντήρηση της παλιάς εθνικής οδού  Λάρισας-Βόλου, σε μήκος 8 περίπου χιλιομέτρων

-2.500.000 ευρώ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε συνολικό μήκος 20 περίπου χιλιομέτρων  ( με αποκαταστάσεις, καθαρισμό ερεισμάτων, κατασκευή τεχνικών έργων, διαγράμμιση  και σήμανση) στις οδούς:

-πεο Λάρισας - Βόλου-Κιλελέρ-ΠΑΘΕ 5,5 χλμ 750.000 ευρώ

-πεο Λάρισας -Βόλου- Καλαμάκι 1 χλμ 75.000 ευρώ

-Νίκαια -Χάλκη 1 χλμ 75.000 ευρώ

-Νίκαια-Άγιοι Ανάργυροι 2 χλμ 150.000 ευρώ

-Λοιπό περιφερειακό δίκτυο διαγράμμιση-σήμανση 100.000 ευρώ

-Χάλκη-Μελία (νέα ασφαλτόστρωση) 6,6 χλμ 1.000.000 ευρώ

-Συνδετήριος πεο Λάρισας-Βόλου Κ20 2 χλμ 350.000 ευρώ

-1.750.000 ευρώ  για την αναβάθμιση του δρόμου προς Αγιά μέχρι το Καλαμάκι, όπου κατασκευάζεται παράπλευρο δίκτυο για την μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων και των ανθρώπων της περιοχής καθώς και κάθετοι οδοί για την ασφαλή έξοδο στην παλιά εθνική οδό, με εργασίες σε συνολικό μήκος 15 περίπου χιλιομέτρων.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr