Κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης


Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο 1.200 γρ., σε 8-10 κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες 2-3 πιπεριές Φλωρίνης + 3 πιπεριές κέρατο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 0,5 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη, μουλιασμένος σε 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός + 4 κουτ. σούπας κόλιανδρος, ψιλοκομμένα
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέτρια κομμένες, σε 2 κουτ. σούπας λάδι για 5 λεπτά. 
  • Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το δεντρολίβανο με τη δάφνη και το σκόρδο για 3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. 
  • Σβήνουμε με το ξίδι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κρόκο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. 
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος. 
  • Αφαιρούμε τη δάφνη και το δεντρολίβανο, ρίχνουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr