Τι θα πει ο κόσμος; Πόσο σημαντικό είναι τελικά; Πρέπει να με επηρεάζει τόσο;


Σκεφτήκατε ποτέ πόσους ανθρώπους  επηρεάζουν τα λόγια του κόσμου; ότι έτσι έχουν μάθει από τους γονείς; Ετσι ζουν!!!

Θέλουν να παρουσιάζουν μια τέλεια εικόνα προς τα έξω, χωρίς καν να είναι ο εαυτός τους;... Σιωπούν γιατί φοβούνται... Δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη ελεύθερα; ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ !!!? 

Και ότι άμα κάποιος τους κοροϊδέψει και τους σχολιάσει αρνητικά, αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να βυθιστουν σε κατάθλιψη, να υποφέρουν και να κρύβονται ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;;;

Με ατελείωτα δάκρυα στα μάτια, μου τα έλεγες, τα εννοούσες, τα πίστευες, κανείς δεν σε σεβάστηκε, κανείς δεν σε πόνεσε, κανείς δεν σε στήριξε, κανείς δεν ένιωσε... και δεν κατάλαβε ότι εσύ ήσουν τόσο ευαίσθητος και γλυκός άνθρωπος που τους έδιωξε όλους από δίπλα του, γιατί τον επισκίασε η ενοχή, η αρνητικοτητα, η καχυποψία... Δεν άφησες κανέναν να σε βοηθήσει... Δεν ήθελες!!!

Και όταν σου τα είπα όλα αυτα, με κοιτούσες με απορία και με ρώτησες.... Εγώ φταίω;

Ναι....το άφησες να συμβεί, το επέτρεψες! Το έκανες να φαίνεται μεγάλο! Ενώ ήταν τόσο μικρό και τόσο απλό...να μην φοβάσαι και να μην δίνεις τροφή στους άλλους κλείνοντας τον εαυτό σου στην βολική σου σκοτεινή γωνία.

Και βγήκες από αυτήν και χαμογέλασες ξανά μετά από καιρό, γιατί βρέθηκε ένας άνθρωπος να σε στηρίξει, να σε καταλάβει και να γείρεις  το κεφάλι σου στον ώμο του ανακουφισμενος... Πήρες ανάσα και στάθηκες όρθιος στα πόδια σου!!! Η ζωή είναι μικρή αλλά και όμορφη, μου είπες... Θελω να ζησω, όσο προλαβαίνω!! 

Είμαστε υπεύθυνοι για τον διπλανό μας, οφείλουμε να είμαστε διακριτικοί, να έχουμε κατανόηση και ενσυναισθηση για τον συνάνθρωπο. Μην γίνεστε κριτές και δικαστές δίχως να ξέρετε... Μην καταδικαζετε έτσι απλά ανθρώπους, που για δικούς τους λόγους δεν είναι τόσο δυνατοί όπως εσύ !!!

Κανείς δεν μπορεί να με πληγώσει χωρίς τη συγκατάθεσή σου. (Μαχάτμα Γκάντι)


*Γράφει η
Μαρία Τσακνη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας


ΧΕΛΛΑΔΑ


Όλα τα νεότερα από την Showbiz στο www.GossipLIVE.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr