Προφυλακιζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης - Μεταφέρεται στις φυλακές Τρίπολης


Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταχθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρίθηκε από τα ξημερώματα προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι εξετάζονταν δύο ενδεχόμενα: είτε να μεταχθεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης στις φυλακές της Τρίπολης, όπως και έγινε τελικά, είτε στις φυλακές Γρεβενών, όπου υπάρχουν πτέρυγες για κρατούμενους που κατηγορούνται για ανάλογα αδικήματα.

Σημειώνεται ότι αν υπάρχει η δυνατότητα, η μεταγωγή του Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές της Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ειδάλλως θα πρέπει να παραμείνει στη ΓΑΔΑ. Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει η αστυνομία, ανάλογα με τις δυνάμεις που διαθέτει για μεταγωγή.


Η πολύωρη απολογία

Μετά την πολύωρη απολογία του, ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή, αρνήθηκε όσα του αποδίδονται. Κατέθεσε υπόμνημα, ενώ επί τέσσερις ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, καθώς νωρίτερα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε απορρίψει την προσφυγή κατά του εντάλματος σύλληψης. Πριν από την απόφαση για την προφυλάκισή του, ως μάρτυρες υπεράσπισής του προσήλθαν η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Ελένη Κούρκουλα, καθώς και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης.

Αλέξης Κούγιας: Αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν ελεύθερος

Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας δήλωσε αμέσως μετά: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr