Δήμος Τεμπών: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ την Παρασκευή για έλεγχο των καλλιεργειών


Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ενημερώνει τους Δημότες ότι το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου μας παρακολουθεί στενά την πορεία του καιρού και την εμφάνιση χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού στις καλλιέργειες του Δήμου μας.

Ήδη από χθές 16 Ιανουαρίου υπήρξαν επαφές με τον Προϊστάμενο Φυτοπροστασίας ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας Σταυρίδη Δημήτρη και διακεκριμένους καθηγητές του Α.Π.Θ. Καραογλανίδη Γεώργιο και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Βόλου Νάνο Γεώργιο, για να συζητηθούν οι τυχόν επιπτώσεις από τον ισχυρό παγετό στις δενδροκαλλιέργειες αλλά και να συζητηθούν οι επόμενες ενέργειες.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε με συντονιστή τον Δήμαρχο Τεμπών Μανώλη Γεώργιο, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου πρωτογενούς τομέα Καραναστάση Αθανάσιου και του Προϊσταμένου του Τμήματος αγροτικής ανάπτυξης γεωπόνου Μπετχαβέ Σπύρου αποφασίστηκε πρώτον να συνεχιστεί η παρατήρηση των θερμοκρασιών για όλη την επόμενη περίοδο μέχρι την λήξη της περιόδου ανθοφορίας και δεύτερον να γίνει άμεσα επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ Λάρισας για να αποστείλει κλιμάκιο για έλεγχο των καλλιεργειών για τυχόν ζημίες.

Ο Δήμαρχος Τεμπών κάλεσε τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λιόντο Μιχάλη και κανονίστηκε να έλθει κλιμάκιο του ΕΛΓΑ την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου για έλεγχο των καλλιεργειών.
Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu