Ο Δήμος Λαρισαίων για τους αστέγους



Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λαρισαίων επισημαίνει: 

"Σχετικά με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σχετικά με την ύπαρξη αστέγων στην πόλη της Λάρισας, ας ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά την κατάσταση προς ενημέρωση των συμπολιτών.   

Οι άστεγοι που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας έχουν όλοι εντοπισθεί στα σημεία του καταλύουν. 

Εχουν ενημερωθεί επανειλημμένα από Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Πρόνοιας για τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις παροχές που δικαιούνται να λαμβάνουν , καθώς και για την υποστήριξη που μπορούν να έχουν στη διεκπεραίωση των ζητημάτων τους. 

Οσον αφορά στις ημέρες κατά τις οποίες επικρατούσαν αρνητικές θερμοκρασίες οι άστεγοι ενημερώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε θερμαινόμενο χώρο όπου παρέμειναν καθ’ όλο το διάστημα της κακοκαιρίας. Επισημαίνεται ότι κατά την εκεί διαμονή τους , η Υπηρεσία μας παρείχε τροφή, ζεστά ροφήματα, ρουχισμό. 

Τέλος , αναφέρουμε ότι επειδή η επαιτεία δεν διώκεται ποινικά , επειδή η παρέμβαση και υποστήριξή των Κοινωνικών Υπηρεσιών προϋποθέτει τη διάθεση για συνεργασία του ιδίου του ατόμου, επειδή η μεταφορά ενός ανθρώπου σε ασφαλή χώρο δε μπορεί να γίνει ακούσια , είναι προφανές ότι θα παραμένουν άνθρωποι στο δρόμο. "



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr