Λάρισα: Κατήγγειλε συνάδελφο της σε δημόσια υπηρεσία για εργασιακό εκφοβισμό και βι­αιοπραγία


Μια πολύ σοβαρή υπόθεση που έλαβε χώρα σε δημόσια υπηρεσία της Λάρισας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία, μια υπάλληλος καταγγέλλει άντρα συνάδελφο της για εργασιακό εκφοβισμό και βι­αιοπραγία. Το συμβάν συνέβη στα τέλη του προηγούμενου καλοκαιριού.

Η καταγγέλουσα προχώρησε σε αναφορά του συμβάντος τόσο στον δημόσιο οργανισμό όσο και σε καταγγελία της στον Συ­νήγορο του Πολίτη και αναφέρει ότι υπήρχε προβληματική συμβίωση τόσο της ίδιας όσο και άλλων συνα­δέλφων της με τον φερόμενο «θύτη», στον οποίο μάλιστα αποδίδει συστηματικά παρεκκλίνουσα συμ­περιφορά.

Επιπρόσθετα καταγγέλλει τη διοίκηση της υπηρεσίας, για αδιαφορία σχετικά με την καταγγελία της και χαρακτηρίζει μη προσήκουσα τη συμπεριφορά της και αυθαίρετες τις πρακτικές της. Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου αλληλομηνύθηκαν, με την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η υπάλληλος αναφέρει χαρακτηριστικά στην αναφορά της:

«Ο παροξυσμός του όμως δεν σταμάτησε και άρχισα πλέον να του φωνάζω, φοβού­μενη ακόμα και για τη ζωή μου, να επιστρέψει στο γραφείο του. Η κατάληξη της εκτός ορίων συμπεριφοράς του ήταν να με χτυπήσει με τη γροθιά του στο χέρι, στο ύψος του αγκώνα, ενώ αμέσως μετά άρχισε να φωνάζει« »… Εγώ βγήκα ωρυόμενη στον διάδρομο, επειδή τόλμησε να με απειλεί τόση ώρα με όλο το κορμί του από πάνω μου και με ση­κωμένο το χέρι, έτοιμος να με χτυπήσει και τελικά να το πραγματοποιεί, ενώ οι συνάδελφοί μου, που προφανώς άκουσαν τα τεκταινόμενα, έτρεξαν να με ηρεμήσουν… Φεύγοντας συγχυσμένη και τρεμάμενη ολόκληρη, μόνο και μόνο από την προ­σπάθεια να κρατηθώ ψύχραιμη, όταν είχα όλο τον όγκο ενός εύσωμου και οργισμένου άνδρα να με απειλεί με παρατεταμένη την παλάμη».


Πηγη: ilarissa.gr



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr