Τι συνδέει τον Δημήτρη Μοθωναίο με τον Δημήτρη Λιγνάδη;


Σάλος έχει προκληθεί με τις συνεχείς καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο

Η σημερινή ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης που αποκαλύφθηκε από τον Δημήτρη Μοθωναίο έρχεται να «προσθέσει» ακόμα μια ρωγμή στον γυάλινο κόσμο του θεάματος. Παράλληλα, οι κατηγορίες που αναφέρονται στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη έχουν φέρει ένα «τσουνάμι» αντιδράσεων από την πλειονότητα του κόσμου.

Μοθωναίος Τσαλίκη Λιγνάδης

Αν και ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη δήλωσε πως ο εντολέας του «δεν έχει λάβει καμία καταγγελία», αυτό δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει τον κόσμο να κάνει αρνητικά σχόλια και να αναγκάσει τον Δημήτρη Λιγνάδη να κλείσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο ίδιος ανέφερε πως προβαίνει σε αυτή την κίνηση για «λόγους καθαριότητας».

Post λιγνάδη

Η ιστορία του Δημήτρη Μοθωναίου

Στον αντίποδα και στη θέση του θύματος βρέθηκε ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος, ο οποίος αποκάλυψε πως κακοποιηθηκε σωματικά και σεξουαλικα από άτομο του πολύ στενού του συγγενικού περιβάλλοντος. Η σεξουαλική του κακοποίηση ξεκίνησε στην τρυφερή ηλικία των έξι ετών.

Μοθωναίος πρωινό

Ο ίδιος δήλωσε πως το συνειδητοποίησε όλο αυτό που είχε υποστεί, όταν πια είχε φτάσει 26 ετών. Μάλιστα, βρέθηκε σε μια κακοποιητική σχέση το 2008, η οποία όπως αποκάλυψε προέκυψε μέσα από μια συνεργασία στο θέατρο.

Με αφορμή τον απόηχο των τελευταίων καταγγελιών για εκφοβισμό, βία και σεξουαλική παρενόχληση στον καλλιτεχνικό χώρο, ο γνωστός ηθοποιός δε δίστασε να δηλώσει πως το 2017 είχε τρεις θεατρικές προτάσεις και πριν αποφασίσει σκεφτόταν ποιος από αυτούς θα ήταν λιγότερο κακοποιητικός.

Παράλληλα, επισήμανε τη σημασία που έχουν οι καλοί τρόποι και η ευγένεια και ότι πολλές φορές παρεξηγούνται, δίνοντας το δικαίωμα στον κόσμο να πει για το θύμα «το ήθελε».

Δημήτρης Μοθωναίος πρωινό

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε σε ερώτηση της Φαίης Σκορδά για τα άτομα που ξανασυνεργάζονται και βγάζουν φωτογραφίες με τους «θύτες»: «Με κάποιους αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστείς. Στην πρεμιέρα είμαστε όλοι άνθρωποι και είμαστε όλοι ευγενείς. Αν εμείς έχουμε μια κακοποιητική σχέση μεταξύ μας και εσύ βρεθείς δίπλα μου, το ξέρεις και εσύ καλύτερα, τι θα κάνω; Θα πω δεν θέλω;»

Δημήτρης Μοθωναίος Δημήτρης Λιγνάδης

Τι συνδέει τον Δημήτρη Μοθωναίο και τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Οι δύο γνωστοί ηθοποιοί έχουν συνεργαστεί επαγγελματικά στο θεατρικό σανίδι δύο φορές. Η πρώτη τους συνεργασία ήταν το 2008 στο έργο «ΒΑΤΡΑ-Χ», την κωμωδία του Αριστοφάνη, όπου συμπρωταγωνιστούσαν και ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε αναλάβει τη διασκευή και την σκηνοθεσία.

Νανούρης Μοθωναίος Λιγνάδης Πολίτη

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια για τη δεύτερη τους συνεργασία στο έργο «Πέερ Γκυντ» του Χένρικ Ίψεν το 2017. Το εν λόγω έργο ανέβηκε στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου πάλι σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ ο πρωταγωνιστικός ρόλος είχε δοθεί στον Δημήτρη Μοθωναίο.


Πηγή: news2u.gr

ΧΕΛΛΑΔΑ



Όλα τα νεότερα από την Showbiz στο www.GossipLIVE.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr