Club Sandwich θαλασσινών


Υλικά:
  • 4 μεγάλες φέτες (100 γρ. περίπου) καπνιστού σολομού, μοιρασμένες,
  • 24 μικρές, ωμές γαρίδες,
  • 125 ml (½ φλ.) λευκό κρασί,
  • 150 γρ. (8 περίπου κουταλιές) καβουρόψιχα,
  • 250 ml (1 φλ.) σος κοκτέιλ,
  • 12 μεγάλες φέτες ψωμί φόρμας (για τοστ),
  • 3 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα,
  • φυλλαράκια άνηθου για γαρνίρισμα,
  • αλάτι, πιπέρι.
Για τη σος κοκτέιλ:
  • 125 ml ( ½ φλ., ή μισή δόση ) μαγιονέζα,
  • 125 ml ( ½ φλ.) κρέμα γάλακτος,
  • 60 ml ( 4 κουταλιές) κετσάπ,
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού,
  • Μερικές σταγόνες γούστερ σος (Worcestershire sauce),
  • 1 κουταλάκι μπράντι ή ξηρό sherry,
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι.

Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 ½ φλ. νερό με το κρα­σί και αλατοπίπερο και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες. 
  • Τις βράζετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ και να κουλουρια­στούν, για 3-4 περίπου λεπτά και τις σουρώνετε. 
  • Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε προσεχτικά στη μέση κατά μήκος.
  • Αφαιρείτε την κόρα του ψωμιού και ύστερα το περνάτε σε το­στιέρα, μόλις να ροδίσει ελαφρά. 
  • Απλώνετε πάνω σε 4 φέτες τη μισή σος κοκτέιλ, βάζετε από πάνω τις μισές φέτες σολο­μού, τις μισές γαρίδες και τη μισή καβουρόψιχα. 
  • Τοποθετείτε από πάνω μια δεύτερη φέτα ψωμιού και επαναλαμβάνετε τις στρώσεις.
  • Τελειώνετε τα σάντουιτς με μια τρίτη φέτα ψωμιού και τα πιέζετε ελαφρά για να σμίξουν τα υλικά. 
  • Ύστερα, με ένα κοφτερό, βαρύ μαχαίρι με δοντάκια κόβετε κάθε σάντουιτς σε τρεις λωρίδες. 
  • Καρφώνετε κάθε λωρίδα των σάντουιτς με 1 οδοντογλυφίδα για να στερεωθεί και τη γαρνίρετε με ένα φετάκι ντοματίνι και άνηθο.
Για τη σος κοκτέιλ: 
  • Αναμιγνύετε όλα μαζί τα υλι­κά μέχρι να ομογενοποιηθούν, ελέγχετε το αλατοπίπερο και την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο ½ τουλάχιστον ώρα πριν το σερ­βίρετε, για να σμίξουν τα αρώ­ματα.


Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr