Λίνα Μενδώνη: Ηθοποιοί ζητούν την παραίτησή της με το #nomoremendoni


Με το #nomoremendoni ηθοποιοί ζητούν την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη από το υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τα όσα έγιναν με παραίτηση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημητρη Λιγνάδη. 

Αρκετοί ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Πέτρος Λαγουτης, Γιώργος Χρανιώτης, Μάριος Αθανασίου και Ευγενία Σαμαρά είναι μεταξύ αυτών που στηρίζουν την παραίτηση.

Ενδεικτικά, ο Μάριος Αθανασίου γράφει στην ανάρτησή του στο Instagram:

"Την κρίσιμη στιγμή που στο θέατρο συντελούνται αλλάγες που θα καθορίσουν την εξέλιξή του – και ελπίζουμε όλης της κοινωνίας -και που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη την στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης για να αντικαταστήσουμε τον φόβο, την εκμετάλλευση και την κατάχρηση εξουσίας με αρχές που χρόνια προσπαθεί να μας διδάξει η Τέχνη , η κ. Μενδώνη αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα επέλεξε μια διαφορετική στάση με σκοπό την όσο το δυνατό λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν.

Με βάση τη στάση και τις πράξεις της λοιπόν - και χωρίς καμία διάθεση πολιτικής εξόντωσης ή προσωπικής απαξίωσης εννοείται- αντιλαμβανόμαστε ότι η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού. Η χώρα μας αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού και αξίζει έναν υπουργό που προστατεύει και πονάει τις τέχνες, σέβεται τους πρεσβευτές της και αναγνωρίζει την αναγκαία προσφορά τους στην κοινωνία.

Ζητάμε την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη απο το υπουργείο Πολιτισμού

#nomoremendoni".


Πηγη: enikos.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ


Όλα τα νεότερα από την Showbiz στο www.GossipLIVE.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr