Κτηνωδία στη Σκιάθο: Έδεσαν σκυλάκι σε σωλήνα και το έπνιξαν - Στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος (VIDEO)


Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Σκιά Σκιάθου προκάλεσαν τα τρία περιστατικά κακοποίησης σκύλων στην ίδια περιοχή μέσα σε διάστημα 15 ημερών, με δύο από τα ζώα να χάνουν τη ζωή τους. Ο Θεόδωρος Τζούμας ανέφερε ότι η δημοτική αρχή ανέθεσε στη νομική υπηρεσία την υπόθεση και θα απευθυνθεί και στον εισαγγελέα για το θέμα.

Για το τελευταίο περιστατικό με το σκυλάκι, που άγνωστοι δράστες έδεσαν με σωλήνα βαρέως τύπου και το έπνιξαν στο λιμανάκι του Αη Γιώργη, διενεργεί προανάκριση το Λιμεναρχείο Σκιάθου. «Το σκυλάκι αυτό ήταν αδέσποτο και όλο αυτό μας έχει σοκάρει. Αναθέσαμε το θέμα στη νομική υπηρεσία και θα φθάσουμε και στον εισαγγελέα. Πρέπει να βρούμε ποιος είναι ο δράστης που δυσφημεί το νησί μας» τόνισε ο κ. Τζούμας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ένα σκυλάκι πυροβολήθηκε με αεροβόλο όπλο ευτυχώς χωρίς να χάσει την ζωή του. Δεν είχε την ίδια τύχη όμως ο Ρόης που ξεψύχησε έπειτα από χτύπημα από το αεροβόλο.

Επιπλέον ο κ. Τζούμας είπε ότι πρόσφατα στο δήμο συστάθηκε επιτροπή για την προστασία των αδέσποτων με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας. «Εμείς ενισχύουμε τα δύο φιλοζωϊκά σωματεία που δρουν στην περιοχή μας έχοντας αναλάβει το κόστος των στειρώσεων και των ζωοτροφών. Επιπλέον να σας θυμίσω ότι έχουμε συνεργασία με το Ίδρυμα που έχει ιδρύσει η γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός, Brigitte Bardot για την προστασία της γάτας. Επιπλέον αποφασίσουμε να βελτιώσουμε και να ενισχύουμε τις θέσεις που βάζουμε τροφή και νερό για τα αδέσποτα», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.


Πηγή: skiathoslife.gr/ ert