Στον ημιτελικό του "The Voice" με όνειρα και την ψήφο του κοινού απόψε ο Λαρισαίος Νίκος Νταλάκας


Ο Λαρισαίος Νίκος Νταλάκας – Φακίτσας στα ημιτελικά του «The Voice of Greece» σήμερα στις 9 μ.μ. – Το χρονικό της επιτυχημένης παρουσίας στο μουσικό διαγωνισμό


Από την οικογενειακή ταβέρνα στη σκηνή του «The Voice of Greece». O 28χρονος Νίκος Νταλάκας – Φακίτσας με καταγωγή από το Βλαχογιάννι Ελασσόνας σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Γνωστός στην τοπική κοινότητα αρχικά από την επαγγελματική του δραστηριότητα στην ταβέρνα «Νταλάκας», ο Νίκος Φακίτσας εμφανίστηκε στο μουσικό διαγωνισμό και σαρώνει με το «επώνυμο» – παρατσούκλι «Νταλάκας», το οποίο, όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε δοθεί παλαιότερα στην οικογένειά του, ενώ σημαίνει «φουσκωμένος». Ψήστης και σε ρόλο επιχειρηματία της οικογενειακής επιχείρησης από τα 19 του χρόνια, συνεχίζει και διατηρεί μια βαριά ιστορία προσφέροντας γεύσεις από παράδοση από το 1978 στην πόλη της Λάρισας. Η φράση επίσης, «την έκανα νταλάκα», ξακουστή ειδικά στη Θεσσαλία, αντιπροσωπεύει απόλυτα την παραδοσιακή ταβέρνα τους και συνοδεύει το όνομα της επιχείρησης που συνεχίζει η οικογένεια.

Από πολύ μικρός όμως, είχε εκδηλώσει την αγάπη του για την μουσική. Σύμφωνα με τον ίδιο, πήγαινε σε κάποια μαγαζιά της Λάρισας και των περιχώρων, τον σηκώνανε φίλοι του ερμηνευτές και τραγουδούσε πάντα για την παρέα. Το πρώτο του μεροκάματο το πήρε στα 27 του χρόνια ως τραγουδιστής σε ένα μαγαζί στη Λάρισα.

Vesta, Λοφίο, Hotel Dias Πλαταμώνας, Μύλος 1927, στην ταβέρνα της οικογένειας του είναι μερικά από τα μαγαζιά που έχει τραγουδήσει ερασιτεχνικά και επαγγελματικά.

Στην συνέχεια, τον συναντήσαμε το 2019 στο μουσικό σόου «The Final Four» του ANT1,  να κυνηγά το όνειρό του χωρίς ωστόσο, να έχει την επιθυμητή επιτυχία. Ο Νίκος Νταλάκας ερμηνεύει στη σκηνή του «The Final Four» το τραγούδι «Βράδια Αξημέρωτα» του Χάρη Βαρθακούρη. Κύριος «υπαίτιος» που έχασε την καρέκλα και μια θέση στο παιχνίδι ήταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, λέγοντάς του:  «Η ερμηνεία σου ήταν υπερβολική, η εκφραστικότητά σου ήταν έντονη, πιστεύω το έκανες για να καλύψεις τεχνικές ατέλειες». Ο ταλαντούχος τραγουδιστής με ευγένεια και ήθος  αφότου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του αποκρίθηκε: «Πέρασα ωραία. Φεύγω με πολύ καλές αναμνήσεις».

«Η δουλειά του ψήστη είναι καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Εμένα το όνειρό μου είναι να γίνω τραγουδιστής, γι’ αυτό το λόγο έρχομαι στο Voice. Ελπίζω οι κριτές να πατήσουν το κουμπί γιατί είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον μου» δήλωσε ο Νίκος Νταλάκας.

Σήμερα, κυνηγώντας ξανά το όνειρο και χωρίς να το βάζει κάτω, διαγωνίζεται στο τηλεοπτικό μουσικό show «The Voice of Greece». Η επιλογή του τραγουδιού  που τον έβαλε στο παιχνίδι ήταν το «Δύο ψέματα» του Αντώνη Βαρδή σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου, το οποίο έχει «σφραγίσει» με τη φωνή και την ερμηνεία του, ο Αντώνης Ρέμος. Όπως έγινε εύκολα αντιληπτό, από την πρώτη κιόλας νότα, τράβηξε πάνω του τόσο την προσοχή των coaches όσο και του τηλεοπτικού κοινού.

Σχολιάστηκε και επισημάνθηκε ακόμη, από όλους τους κριτές η ομοιότητα της φωνής του με εκείνη του Αντώνη Ρέμου.  Ο Νίκος Νταλάκας επεξήγησε ωστόσο, ότι έχει προσπαθήσει πάρα πολύ να αλλάξει τον τρόπο που τραγουδά. Παρόλο που γύρισαν τις πολυθρόνες ο Σάκης Ρουβάς, η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Πάνος Μουζουράκης για να τον διεκδικήσουν, ο Λαρισαίος «Ρέμος» επέλεξε τον τελευταίο μπαίνοντας έτσι, στην ομάδα του #teamPanistes για να «δοκιμάσει και την μέταλ».

Στο πλαίσιο των knockouts τραγούδησε με μοναδικό τρόπο το τραγούδι «Κρύψου» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Με την ερμηνεία του ο coach και κριτής Πάνος Μουζουράκης τον επέλεξε και πέρασε στην επόμενη φάση.

Κατά τη διάρκεια των buttles τραγούδησε μαζί με την Μαρία Νεανίδου το τραγούδι «Αντικρυστά» των Μακεδόνα-Γλυκερία. Ο  coach Πάνος Μουζουράκης του έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του  παιχνιδιού, στα live cross battles χάρη στην ερμηνεία και την απόδοσή του.

Έτσι, στον επόμενο «διαγωνισμό» ο Νίκος Νταλάκας ήρθε αντιμέτωπος με τον Σπύρο Βραχλιώτη από την ομάδα της Ελεονώρας Ζουγανέλη και στον ημιτελικό προκρίθηκε ο πρώτος. O Λαρισαίος Νίκος Νταλάκας επικράτησε με 72% θετικές ψήφους, έναντι 28% του Κερκυραίου Σπύρου Βραχλιώτη. Με το τραγούδι «Ωδή στον Καραϊσκάκη» ενθουσίασε το κοινό που του έδωσε την ψήφο μέσω των μηνυμάτων για να βγει νικητής από το Live.

«Με ψυχή…»

Ο coach της καρδιάς του, Π. Μουζουράκης επισημαίνει κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού σόου της προηγούμενης Παρασκευής: «Στην αρχή ήταν ένας άνθρωπος με μια πολύ ωραία λαϊκή φωνή, που θύμιζε μια άλλη ωραία λαϊκή φωνή. Το πώς με εμπιστεύτηκες σε κάθε βήμα, χωρίς γκρίνια και περνούσες στις επόμενες φάσεις με τη ψυχή και την καρδιά σου, ενώ στην τελευταία φάση είπες δεν πειράζει και ας μην περάσω. Το ότι ήρθες με αυτό το τραγούδι που δεν έχει να δείξει τόσο τις φωνητικές ικανότητες αλλά την ψυχή και αυτή την ψυχή την έχεις Νίκο μου και με το παραπάνω».

Τα θετικά σχόλια έρχονται και από τον Σάκη Ρουβά: «Από την αρχή είσαι άλλος άνθρωπος, αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι τελείως διαφορετικό, έχετε κάνει εκπληκτική δουλειά» και συμπληρώνονται από την Ελεονώρα Ζουγανέλη: «Έχεις καταφέρει και έχεις γίνει εκφραστικός και ζεστός. Είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που αντίκρυσα. Είσαι τόσο καλοσυνάτος, καλοπροαίρετος, δοτικός και εύχομαι η ζωή να στο ανταποδώσει με την ίδια δοτικότητα σε ότι αποφασίσεις, να σου δοθεί απλόχερα ότι δίνεις εδώ σε εμάς».

Nα σημειώσουμε ότι όσον αφορά τα «καλλιτεχνικά δρώμενα» της πόλης εν μέσω πανδημίας και ειδικότερα της δεύτερης καραντίνας, ερμήνευσε το τραγούδι «Αυτό που αγαπάς» του Γιώργου Σαμπάνη και Πάνου Κατσιμίχα στο Acapella Recording Studio. Ενώνοντας την φωνή του με σπουδαίους Λαρισαίους καλλιτέχνες όπως τον Νίκο Σκουφά, Φάνη Νικόπουλο, Αστέριο Μαλάκο κ.ά., με μεγάλη επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην κοινωνία για να «αντέξει» όσα βιώνει ο καλλιτεχνικός χώρος, μοιράζοντας  ταυτόχρονα, με αυτήν κάτι μουσικό και δημιουργικό.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα τόσο ψηλά σε έναν τέτοιο διαγωνισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Νταλάκας. Από τις ερασιτεχνικές σκηνές της Λάρισας και των περιχώρων στη σκηνή του «The Voice of Greece»  για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ένας καλλιτέχνης με μεγάλες προοπτικές που δεν φαίνεται να το βάζει κάτω, επιδιώκει να κάνει τη ζωή του ένα όνειρο και το όνειρό του πραγματικότητα προκειμένου να αποτελέσει τον μεγάλο νικητή που θα κερδίσει ένα «χρυσό» δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Minos EMI / Universal, τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στην Ελλάδα. Άλλωστε, το μέλλον ανήκει πραγματικά σ’ αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους και τα κυνηγούν με προσπάθειες, υπομονή, κουράγιο και διάθεση.  Περιμένοντας την μεγάλη επιτυχία στον δικό μας Νίκο Νταλάκα-Φακίτσα.

Δείτε βίντεο από τις εμφανίσεις του Νίκου Νταλάκα στον μουσικό διαγωνισμό:


Πηγή: ENTΥΠΗ LARISSANET (Της Μαριάννας Μανωλοπούλου) 



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr