Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 0-2: Πήρε το διπλό στη Ριζούπολη και ελπίζει


Ένα σημαντικό διπλό πανηγύρισε στην 1η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten η ΑΕΛ. Οι βυσσινί επικράτησαν 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης χάρη στο γκολ των Ντουρμισάι και Νούνιτς και έβαλαν φωτιά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Φέστα έφτασε τους 19 πόντους και προσθέτει περισσότερη πίεση σε ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Λαμία. Σε ασφαλή θέση με 28 πόντους παραμένει η Ελαφρά Ταξιαρχία, η οποία έχασε ευκαιρία να έχει το κεφάλι της πιο ήσυχο ενόψει της συνέχειας.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ

Στο 67ο λεπτό η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Οι βυσσινί άλλαξαν γρήγορα την μπάλα σε μικρό χώρο, ο Κολομπίνο από τα αριστερά της περιοχής μοίρασε στον Ντουρμισάι που έγραψε το 0-1 με πλασέ.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ είχε καταφέρει να ισορροπήσει στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, στο 54' η Ελαφρά Ταξιαρχία απείλησε, με τον Κολ να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα στα σταματάει στο δοκάρι. Μετά από τρία λεπτά ο Κολομπίνο ανησύχησε τον Βέρχουλστ με ένα σουτ.

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΝΟΥΝΙΤΣ

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ο Απόλλων πίεζε, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Νάγκι. Μάλιστα, η ΑΕΛ ήταν εκείνη που έβρισκε κενούς χώρους στην κόντρα. Στο 89' "χτύπησε" με τον Ακούνια, ο οποίος σημάδευσε το δοκάρι.

Στο 90+6' η ΑΕΛ κατάφερε να "κλειδώσει" τη νίκη. Ο Μπεν-Χατίρα έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ, ωστόσο πήρε το ριμπάουντ και μοίρασε στον Νούνιτς, ο οποίος πλάσαρε για το 0-2.

ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν εκείνος που στο πρώτο μέρος είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Δημιούργησε αρκετές τελικές, οι περισσότερες όχι τόσο επικίνδυνες, κυρίως από στημένες φάσεις. Στο 13' σημείωσε καλή στιγμή, με τον Λισγάρα να παίρνει την κεφαλιά και να Νάγκι να αποκρούει.

Η ΑΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει την κατοχή, αν και επιχειρούσε να πιέσει ψηλά, προκειμένου να χαλάσει την ανάπτυξη της Ελαφράς Ταξιαρχίας, αποτυχημένα τις περισσότερες φορές. Την πιο σημαντική ευκαιρία κατέγραψε στο 35' με τον Ντουρμισάι να πιάνει κεφαλιά και τον Βέρχουλστ να διώχνει με τα πόδια.


Πηγη: sport24.gr