Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού 15χρονης από 50χρονο άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου


Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βιασμού ανήλικης άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου σε βάρος 50χρονου από περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Παράλληλα σε βάρος του ιδίου προσώπου ασκήθηκε και δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βαθμό ωστόσο πλημμελήματος.

Ο 50χρονος φέρεται να είναι αδερφός του συντρόφου της μητέρας της 16χρονης και την απόπειρα βιασμού κατηγορείται ότι την έκανε τον Αύγουστο πέρυσι, ενώ την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας φέτος τον Ιανουάριο.

Ο 50χρονος φέρεται να διαμένει σε γειτονικό σπίτι, απ’ αυτό στο οποίο διαμένουν ο αδερφός του με την 45χρονη σύντροφό του και την 16χρονη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέρυσι, αρχές Αυγούστου, ο 50χρονος κατηγορείται ότι είχε καλέσει την 15χρονη τότε, να τον βοηθήσει σε δουλειές του σπιτιού και συγκεκριμένα στον καθαρισμό κι εκεί φέρεται να αποπειράθηκε να την βιάσει, με την ανήλικη ωστόσο να αντιδρά σθεναρά.

Η 16χρονη φέρεται να ενημέρωσε την μητέρα της για το περιστατικό. Ωστόσο, σύμφωνα με την δικογραφία, ο 50χρονος φέρεται να επανήλθε και τον περασμένο Ιανουάριο φέρεται να την θώπευσε και να της έκανε προτάσεις, να συνευρεθούν σεξουαλικά. Ωστόσο και πάλι η 16χρονη αντέδρασε και ενημέρωσε την μητέρα της. Μάλιστα οι δυο τους προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Πηλίου, όπου και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του 50χρονου.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου που ενημερώθηκε σχετικά, παράγγειλε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, με διερευνώμενα αδικήματα αυτό της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, που είναι πλημμέλημα και της απόπειρας βιασμού, που είναι κακούργημα. Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε και πλέον με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του 50χρονου, με την υπόθεση να παραπέμπεται στην τακτική ανάκριση.


Πηγή: e-thessalia.gr