Κορωνοϊός: Στουρναραίικα, το χωριό των Τρικάλων με θετικότητα σχεδόν 15% - Τι λέει η υπεύθυνη κλιμακίων του ΕΟΔΥ


Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι στο ορεινό χωριό των Τρικάλων, Στουρναραίικα, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των rapid test που διενεργήθηκαν από τον ΕΟΔΥ τη Δευτέρα, το ποσοστό θετικότητας αγγίζει το 15% που είναι και το υψηλότερο των χθεσινών μετρήσεων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 75 rapid test στην πλατεία του χωριού και προέκυψαν 11 θετικά, δηλαδή θετικότητα 14,67%. Αφορούν σε τέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 57 έτη.

"Δεν έγινε κάποιο γλέντι"

"Πράγματι υπάρχει πρόβλημα, τα κρούσματα είναι πολλά. Επίσης ανησυχία επικρατεί διότι τα κρούσματα είναι με ήπια συμπτώματα ή ασυμπτωματικοί, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη διασπορά. Ευτυχώς βέβαια κανείς δεν χρήζει νοσηλείας, τουλάχιστον ακόμα" λέει στο enikos.gr η κ. Νάτσινα η οποία είναι και υπεύθυνη στο Περιφερειακό Ιατρείο Στουρναραίϊκων.

"Είχε εντοπιστεί ένα κρούσμα πριν από λίγες ημέρες όμως οι επαφές του πρώτου κρούσματος ήταν μόνο η οικογένειά του. Τα υπόλοιπα κρούσματα που εντοπίστηκαν δεν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους. Προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές οικογένειες. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι προκάλεσε τη συρροή κρουσμάτων. "Δεν έγινε κάποιο γλέντι, γάμος ή κηδεία για να δημιουργηθεί πρόβλημα. Συζητείται ότι ήρθαν στο χωριό κάποιοι από την Αθήνα που έχουν σπίτια εδώ, όμως δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Εξάλλου, υπάρχει κινητικότητα και εκτός χωριού καθώς υπάρχουν αρκετοί που εργάζονται εκτός του χωριού, ενώ οι κάτοικοι μεταβαίνουν σε άλλες περιοχές για τις αγορές τους ή για να πάνε στη λαϊκή. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα παίζει ρόλο η χαλάρωση που βλέπουμε, ιδίως σε απομακρυσμένα χωριά. Δηλαδή, τα μέτρα προστασίας δεν τηρούνται πάντα ευλαβικά" τονίζει.

Σύμφωνα με τη γιατρό, θα πραγματοποιηθούν νέοι έλεγχοι την Πέμπτη στην περιοχή και αν χρειαστεί και το Σάββατο, ανάλογα με το τι θα αποφασίσει ο ΕΟΔΥ.


Πηγη: enikos.gr