Κορωνοϊός: Αναμένονται πάνω από 3.000 κρούσματα σήμερα - Τι θα ανακοινώσει ο Κικίλιας


Έντονη ανησυχία επικρατεί σε κυβέρνηση και επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία αναμένεται πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι και τις 11.30 το πρωί ήταν περίπου 2.500, και οι εκτιμήσεις είναι ότι σίγουρα θα ξεπεράσουν τα 3.000. Σημειώνεται ότι την Τρίτη ανακοινώθηκαν 1.533 κρούσματα με μόλις 11.459 τεστ που διενεργήθηκαν. Σήμερα λοιπόν, που θα διενεργηθούν πολύ περισσότερα τεστ, ο αριθμός που θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ θα είναι πολύ μεγαλύτερος μπορεί και διπλάσιος. Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός διασωληνωμένων, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στις 6 το απόγευμα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ανακοινώσει, στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης, νέα ενίσχυση του συστήματος Υγείας, με την εμπλοκή άλλης μιας ιδιωτικής δομής. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι ΜΕΘ στην Αττική έχουν διπλασιαστεί όπως και σε όλη τη χώρα, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη η υλοποίηση του πλάνου των διακομιδών.

"Ασφυξία" στα νοσοκομεία της Αττικής

 Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, ιδίως στην Αττική, είναι ασφυκτική. Η κατάσταση στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου είναι πολύ δύσκολη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Η ροή των ασθενών με κορωνοιο τις τελαυταίες ημέρες είναι καταιγιστική. με τα αρνητικά ρεκόρ να σπάνε το ένα το άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στα νοσοκομεία της Αττικής το τελευταίο 24ωρο έχουμε ρεκόρ εισαγωγών, ρεκόρ νοσηλευομένων και ρεκόρ διασωληνωμένων.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής ήταν στο 100%, ενώ έχουν δημιουργηθεί λίστες αναμονής και πλέον υπάρχουν διασωληνωμένοι και σε θαλάμους νοσοκομείων. Στα νοσοκομεία αναπτύσσονται πολυδύναμες μονάδες σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες. Είναι ενδεικτικό ότι γύρω στις 4 το μεσημέρι της Τρίτης είχαν καλυφθεί και 362 και υπήρχε λίστα αναμονής για 98 ασθενείς εκ των οποίων οι 28 ήταν με κορονοϊό και υπόλοιποι με άλλα νοσήματα.

ΠΟΕΔΗΝ: Εκκενώνεται ο "Ερυθρός Σταυρός" - Μετατρέπεται σε νοσοκομείο κορονοϊού

Εκκενώνεται το νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοιου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το νοσοκομείο αδειάζει από τους άλλους ασθενείς για να νοσηλεύσει περιστατικά Covid-19 ενώ ΟΙ ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα γενικά δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε στο enikos.gr ο κ. Γιαννάκος, "αυξάνεται η θνητότητα και νοσηρότητα από άλλες αιτίες. Δεν επιστρατεύουν τον ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ακόμα διαπραγματεύονται"


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr