Κορωνοϊός - Τραγωδία: Πέθανε βρέφος 37 ημερών στο "Παίδων"


Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός βρέφους, μόλις 37 ημερών, από επιπλοκές του κορωνοϊού. Το μωράκι νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" εδώ και 17 ημέρες, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα. Πρόκειται για το νεότερο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Την είδηση του θανάτου του βρέφους από επιπλοκές του κορονοϊού επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας. Σε ανάρτησή του στα social media, ο Βασίλης Κικίλιας σημειώνει πως "έσβησε σήμερα στο «Αγλαΐα Κυριακού», το μικρότερο θύμα της νόσου Covid" και προσθέτει: "Δυστυχώς, η αθώα αυτή ψυχούλα δεν άντεξε. Κουράγιο στην οικογένειά του".

.

Ιδιαίτερη αναφορά στο βρέφος είχε κάνει ο υπουργός Υγείας, κατά την ενημέρωση της 24ης Φεβρουαρίου. Συγκινημένος, ο Βασιλης Κικίλιας είχε κάνει λόγο για μία "μικρή αθώα ψυχή", που "δίνει μάχη για τη ζωή", σημειώνοντας ότι οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν.

"Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, διασωληνωμένου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Είμαι μία μικρή αθώα ψυχή, που δίνει μάχη για τη ζωή, οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και εύχομαι, ευχόμαστε, να πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε από τη δική μας πλευρά και θέση ο καθένας έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία", είχε πει ο υπουργός Υγείας.

H ανακοίνωση του "Παίδων" για τον θάνατο του βρέφους

«Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», στην οποία σημειώνονται όλα τα στάδια της νοσηλείας του. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το αγοράκι με ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε θετικό στην COVID-19, σημειώνεται και προστίθεται: Αρχικά νσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου, «παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22 Φεβρουαρίου τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 7 Μαρτίου και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών».


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr