Φασολάκια λαδερά με πατάτες


Υλικά:
  • 1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια (μπαρμπουνοφάσουλα ή τσαουλιά)
  • 2 πατάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. 
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες. 
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. 
  • Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. 
  • Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄-50΄.
  • Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. 
  • Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασίματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. 
  • Τα φασολάκια πρέπει να μείνουν με το λάδι τους.

Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr