Θεσσαλία: "Καίει" ο παγετός Αγιά και παρακάρλια – Φόβοι για μεγάλες ζημιές στα δέντραΜεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε παραγωγούς του Δήμου Αγιάς οι θερμοκρασίες κάτω του μηδενός που επικράτησαν τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 24, Πέμπτης 25 και χθες Παρασκευής 26 Μαρτίου.

Ο Μετεωρολογικός Σταθμός Κισσάβου του meteo-thessalia.gr έδειξε -4,2 βαθμούς Κελσίου στις 6:10 το πρωί της Εθνικής μας εορτής, -1,9 αργά το βράδυ της παραμονής και -1,3 χθες ξημερώνοντας Παρασκευή.

Άσχημα είναι τα μηνύματα και από τα παρακάρλια χωριά του Δήμου Αγιάς, όπως και από το Καλαμάκι του Δήμου Κιλελέρ όπου ο κόσμος εκεί δραστηριοποιείται κυρίως στην αμυγδαλοκαλλιέργεια.

Αγρότες του Καλαμακίου υποστηρίζουν ότι η θερμοκρασία για δύο συνεχόμενες νύχτες έπεσε κάτω από το μηδέν και έφτασε έως τους – 4 βαθμούς Κελσίου.

Την περίοδο αυτή οι αμυγδαλιές βρίσκονται στο εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο της πτώσης των πετάλων και αρχής της καρπόδεσης και όλοι φοβούνται ότι ήδη έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά που θα φανεί γρήγορα.

Ανησυχία επίσης υπάρχει για τις ροδακινιές, τις νεκταρινιές αλλά και για τις πρώιμες ποικιλίες στις κερασιές.


Πηγη: Ελευθερία (Νίκος Γουργιώτης) 


Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu