Αποστολος Καλογιάννης: "ΚΑΝΕΝΑ σχολικό κτίριο δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέο"Σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, σχετικά με την κατάσταση των σχολικών κτιρίων στη Λάρισα, επισημαίνει τα εξής:

"Επειδή αντιλαμβάνομαι την αγωνία γονιών και εκπαιδευτικών για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, που παρουσίασαν βλάβες μετά τον πρόσφατο σεισμό, θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής: 

- Γίνονται έλεγχοι από την καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών ¨Κτηριακές Υποδομές ΑΕ»

- ΚΑΝΕΝΑ σχολικό κτίριο δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέο (από την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε.)! Όλες οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι επισκευάσιμες. 

- Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων θα προχωρήσουμε στη σύνταξη των μελετών και την διεκδίκηση χρημάτων για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. 

- Στόχος μας είναι να παραδώσουμε ασφαλή κτίρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας. Και να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν.

Είναι ωστόσο αυτονόητο, ότι στα κτίσματα που θα χρειαστούν παρεμβάσεις, θα χρειαστεί επίσης και χρόνος. Οι μαθητές θα αναγκαστούν είτε να μείνουν μακριά από τις αίθουσες τους, είτε να αλλάξουν προσωρινά αίθουσα. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να ζητήσω από όλους υπομονή και εμπιστοσύνη. Τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στο σχολείο τους. Και το σχολείο τους θα είναι απολύτως ασφαλές."Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr