Πατατοκροκέτες φούρνου


Υλικά :
  • Πατάτες 4 βρασμένες
  • Κεφαλογραβιέρα 120 γρ τριμμένη
  • Άνηθος 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος
  • Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
  • Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • Αυγά 3 τεμ ασπράδια μόνο

Εκτέλεση :
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στην μέση και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφού βράσουν τις πολτοποιούμε να γίνουν πουρές και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Τρίβουμε την κεφαλογραβιέρα και την προσθέτουμε στον πουρέ πατάτας μαζί με τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι-πιπέρι και την μισή ποσότητα από τα ασπράδια των αυγών.
  • Τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας να ανακατευτούν όλα τα υλικά μας.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
  • Στην συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους.
  • Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την τριμμένη φρυγανιά και σε άλλο το υπόλοιπο από τα ασπράδια αυγών. Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στα ασπράδια και μετά στην φρυγανιά.
  • Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν και είναι έτοιμες για ψήσιμο στον φούρνο στους 180 βαθμούς , για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας), ανά πάσα στιγμή.

Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr