Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας: Η Λάρισα παραμένει στο "κόκκινο" - Πώς θα λειτουργήσει η αγορά



Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, η πόλη της Λάρισας παραμένει στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου " ΚΟΚΚΙΝΟ".

Αυτό συνεπάγεται ότι η αγορά συνεχίζει να λειτουργεί με την διαδικασία του click away, πλην των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης. βιβλιοχαρτοπωλείων και οπτικών που μπορούν να λειτουργούν με τη διαδικασία του click inside. 

Ακολουθώντας λοιπόν τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης τα μέτρα θα έχουν ισχύ από αύριο Σάββατο 13 Μαρτίου  έως και την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο και συστήνουμε να ακολουθήσουν τα καταστήματα,  εκτείνεται προαιρετικά από τις 7:00 π.μ. έως και τις 20:30 μ.μ., χωρίς εξαιρέσεις.

Ανοιχτά παραμένουν επίσης τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Ειδικά για τις επιχειρήσεις τροφίμων (σούπερ μάρκετ,μίνι μάρκετ,φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, pet shop), το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει εκτείνεται από τις 07:00 έως και τις 20:30.Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στα συγκεκριμένα καταστήματα απαγορεύεται η πώληση διαρκών προϊόντων.

Επίσης όσον αφορά στις επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και σχετίζονται με οικοδομικές δραστηριότητες, θα μπορούν να κάνουν πωλήσεις μόνο με την ύπαρξη παραστατικού χονδρικής πώλησης (τιμολόγιο).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει για την πόλη μας σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από τις 21:00 το βράδυ  έως και τις 5:00 το πρωί.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο εμπορικός κόσμος πλήττεται ανεπανόρθωτα με τεράστιες οικονομικές συνέπειες λόγω πανδημίας και αποφάσεων της κυβέρνησης και καλείται να σηκώσει το βάρος της όλης κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει.

Η πόλη της Λάρισας, δοκιμάζεται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της σεισμικής δραστηριότητας και της αύξησης των κρουσμάτων και προσπαθεί ακόμη να επουλώσει τις πληγές της. 

Μετά το σεισμό η αγοραστική κίνηση είναι σχεδόν μηδενική καθώς δεν υπάρχει ούτε το ενδιαφέρον ούτε και η κατάλληλη ψυχολογία για αγορές.

Ωστόσο δυστυχώς θα πρέπει να δεχτούμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να πράξουμε αναλόγως.

Ας κάνουμε ξανά όλοι μαζί μια ύστατη προσπάθεια, να ξεφύγουμε από αυτό το τέλμα, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας και κάνοντας υπομονή, για να μην έρθουν τα χειρότερα . Δεν θέλουμε να υπάρξει ένα δεύτερο χαμένο Πάσχα.

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΨΎΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr