Συνεργασία-σταθμός για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων από τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες


Η BMAT αναλαμβάνει την αναγνώριση του ρεπερτορίου της ΕΔΕΜ

Μία νέα εποχή  για την είσπραξη δικαιωμάτων από τη χρήση των έργων της ΕΔΕΜ στις μεγάλες ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες, ανοίγει η συνεργασία της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής - ΕΔΕΜ με τη BMAT.

Η BMAT, κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ψηφιακής αναγνώρισης μουσικών έργων, συνεργάζεται με περισσότερους από 100 Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης σε 134 χώρες. Η βάση δεδομένων της συνδέεται και παρέχει τη δυνατότητα να αντλεί δεδομένα από περισσότερους από 40 παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών μουσικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων παγκόσμιων DSPs (Digital Service Providers). Με δυνατότητα επισκόπησης 100 εκατομμυρίων συναλλαγών ανά ώρα από ψηφιακές πλατφόρμες, αναλυτικές αναφορές χρήσης του ρεπερτορίου, ταχύτητα επεξεργασίας, audio fingerprinting τεχνολογία εγγυάται την αποδοτικότητα και τη διαφάνεια.

Με τη συμφωνία που υπεγράφη την Τρίτη 10 Μαρτίου 2021, ξεκινά με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία ελέγχου και παρακολούθησης της αναπαραγωγής του ρεπερτορίου της ΕΔΕΜ σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα η ΒΜΑΤ, με την πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτει, αναλαμβάνει για λογαριασμό της ΕΔΕΜ τη διαδικασία αναγνώρισης, τεκμηρίωσης και επιβεβαίωσης του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου της ΕΔΕΜ  που αναπαράγεται στις μεγάλες ψηφιακές υπηρεσίες μουσικής Spotify,  Apple musiciTunesYouTubeYouTube MusicDeezerAmazon Music UnlimitedNapsterTidal,  Facebook  και Instagram.

Με την έναρξη αυτής της συνεργασίας, η  ΕΔΕΜ ανταποκρίνεται στο στρατηγικό της στόχο να χρησιμοποιήσει τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων προς όφελος των δημιουργών. Παρέχει πλέον στους δικαιούχους της ένα ισχυρό εργαλείο για την είσπραξη των δικαιωμάτων τους από τη χρήση των έργων μουσικής στο επιγραμμικό περιβάλλον, που αποτελεί τον κυρίαρχο και δημοφιλέστερο τρόπο ακρόασης και θέασης μουσικής.

 

Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής

Τμήμα Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Παπαδιαμαντοπούλου 7, Αθήνα, 115 28

Τ: 211 19 06 700 | E: info@edemrights.gr  | www.edemrights.gr

Aκολουθήστε μας στα social media @edemrights




Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr