Στην καλύτερη αρχές Απρίλιου ανοίγει το ΟΣΔΕ - Φως και για την Κάρτα Αγρότη



Δεν προλαβαίνει να ανοίξει το ΟΣΔΕ το Μάρτιο. Έτοιμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, η Κάρτα Αγρότη της Εθνικής Τράπεζας.

Μέχρι τις 24 Μαρτίου 2021 με βάση την σχετική πρόσκληση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δέχεται δικαιολογητικά για πιστοποίηση ΚΥΔ και ΦΥΠΥ, θα χρειαστεί -στο καλύτερο σενάριο- μια εβδομάδα για να βγουν οι σχετικές υπουργικές από το ΥπΑΑΤ μετά τις εισηγήσεις του Οργανισμού των Πληρωμών, οπότε καλώς εχόντων των πραγμάτων και στην καλύτερη των περιπτώσεων, το άνοιγμα του ΟΣΔΕ για τις ΕΑΕ του 2021, πρέπει να αναμένεται από τις αρχές του Απριλίου, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών του ΑγροΤύπου.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες τώρα σε σχέση με την πιστοποίηση για ΦΥΠΥ, θεωρείται ήδη δεδομένη η κατάθεση δυο φακέλων, αν και υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλους φορείς (π.χ. ΠΕΦΑ), που κάνουν αγώνα δρόμου μήπως και προλάβουν τις διαδικασίες, ενώ γίνεται μάχη για τα μέλη που θα εγγραφούν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις στους τιμοκαταλόγους...

Σε σχέση με τον φάκελο για πιστοποίηση ΦΥΠΥ της πλευράς της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ - Ένωσης Αγρινίου, οι διαδικασίες προχωρούν με πολύ γρήγορο ρυθμό, τις επόμενες ημέρες αναμένονται παρουσιάσεις του ειδικού λογισμικού που έχει δουλευτεί πολύ καιρό τώρα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκφράσει ενδιαφέρον για ένταξη σε αυτή την πλατφόρμα τέτοιος αριθμός ΚΥΔ, που αντιπροσωπεύει ήδη πάνω από τις μισές δηλώσεις ΟΣΔΕ...

Με αυτά τα δεδομένα, αρχίζει να κινείται και η προοπτική ενεργοποίησης της Κάρτας Αγρότη. Εδώ, το ρεπορτάζ λέει ότι είναι σε εξέλιξη επαφές των ΥπΑΑΤ-ΟΠΕΚΕΠΕ με τις τράπεζες, ενώ κατά κάποιες επιβεβαιωμένες πληροφορίες από την πλευρά της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ-Ένωσης Αγρινίου, η Εθνική Τράπεζα είναι ήδη έτοιμη και αναμένει το άνοιγμα του ΟΣΔΕ, για να αρχίσουν να ανανεώνονται οι Κάρτες. 

Παράλληλα, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας ενημέρωσε με ανάρτησή του στο facebook ότι επικοινώνησε με τον Δημήτρη Μελά για τις πληρωμές αλλά και την ενεργοποίηση της Κάρτας Αγρότη, για την οποία σημειωτέον οι περισσότεροι παραγωγοί αναφέρουν ότι δεν μπορούν να την ενεργοποιήσουν, υπάρχουν όμως κάποιοι που λένε ότι κατάφεραν να την ανανεώσουν, αλλά είδαν μικρότερο διαθέσιμο ποσό...

Η ανάρτηση του κ. Κέλλα έχει ως εξής:

Με την αγωνία των παραγωγών για τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ να βρίσκεται στα ύψη, θεώρησα σκόπιμο να επικοινωνήσω με τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Μελά, ώστε να υπάρξει μια πιο σαφή εικόνα.

Η εκτίμησή του, ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, ελπίζω να επιβεβαιωθεί, καθώς τα έξοδα των παραγωγών μας,ειδικά αυτή την περίοδο, βρίσκονται στο κόκκινο.

Ενημέρωση, ζήτησα και για το στάδιο που βρίσκεται η Κάρτα Αγρότη, με τον Αντιπρόεδρο να με πληροφορεί ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με τις τράπεζες, προκειμένου να εκδοθεί άμεσα η κάρτα, που αποτελεί όπλο του παραγωγού,στην διαδικασία προμήθειας καλλιεργητικών εφοδίων.


ΧΕΛΛΑΔΑ


Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr