Κατάθεση οικολογικής και ανθρωπιστικής συνείδησης από το Δήμο Κιλελέρ η συγκέντρωση πωμάτων από πλαστικά μπουκάλια


Με σύνθημα τη φράση «Συλλέγω πλαστικά καπάκια, προστατεύω το περιβάλλον, προσφέρω στους συμπολίτες μου», η Δημοτική  Αρχή του Δήμου Κιλελέρ οραματίστηκε, οργάνωσε και πραγματοποίησε τη δράση «Προστατεύω το Περιβάλλον, Σώζω ζωές», η οποία περιλάμβανε  την συγκέντρωση και την ανακύκλωση καπακιών και πωμάτων από πλαστικά μπουκάλια.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των αντιδημαρχιών Περιβάλλοντος και  Κοινωνικής Πολιτικής. Σε ανακοίνωση τους οι αντιδήμαρχοι Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Κώστας Χατζηκωνσταντίνου δήλωσαν:

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνίσταται εκτός των άλλων στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάδειξη της οικολογικής ευαισθησίας όλων των πολιτών ιδιαίτερα όμως των νέων παιδιών. Η  συγκεκριμένη πρωτοβουλία της συγκέντρωσης και της ανακύκλωσης καπακιών και πωμάτων από πλαστικά μπουκάλια εδράζεται στις έννοιες του εφικτού και της ανταποδοτικότητας ενώ παράλληλα έχει βαθύτατα περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Σ’ αυτή τη δράση δεν θα μπορούσε να μην έχει ενεργό ρόλο και η μαθητική κοινότητα μέσα στην οποία μεγαλώνουν οι μελλοντικοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να καταθέτει εφικτά οράματα και να θέτει σε κίνηση ευρηματικά προγράμματα με στόχο τη βελτίωση ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας. Παράλληλα  ο ρόλος της δράσης που υλοποιείται είναι βαθύτατα κοινωνικός και η ανταπόκριση σ’ αυτόν  απαιτεί ανοιχτές συνεργασίες με στόχο την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της συμμετοχής των πολιτών. Οι εικαστικές παρεμβάσεις συλλογής πωμάτων με το ευρηματικό  «σχήμα καρδιάς» έχουν σκοπό να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά ιατρικών βοηθημάτων επείγουσας ιατρικής για τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Κιλελέρ οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος μας. Αυτές θα τοποθετηθούν στα προαύλια των σχολείων, στις  πλατείες και σε άλλα κεντρικά σημεία των κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ, στοχεύοντας στην ανάδειξη του περιβαλλοντικού και του ανθρωπιστικού αποτυπώματος των παιδιών αλλά και όλων των πολιτών.

Η πρώτη «καρδιά» τοποθετήθηκε, παρουσία των αντιδημάρχων Βάνας Χλιάπη – Γκουνιαρούδη,  Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και του αντιδημάρχου της ΔΕ Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση, στην πλατεία της Χάλκης.




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr