Συγκέντρωση κατά της Αστυνομικής Βίας από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Λάρισας



Την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 17.30 στην Πλατεία Ταχυδρομείου η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Λάρισας πραγματοποιεί συγκέντρωση επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή της:

««Ένα κράτος, εξ ορισμού, δε μπορεί να έχει καμία ηθική. Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα κράτος είναι μια αστυνομία»

Αλμπέρτ Καμί.

Απαγορεύσεις μετακίνησης, αστυνομία παντού, βασανιστήρια συλληφθέντων στην ΓΑΔΑ, κακοποιήσεις πολιτών από αστυνομικούς στον δημόσιο χώρο, συγκαλύψεις, φασιστικού τύπου ανακοινώσεις συνδικαλιστών αστυνομικών, διαπομπεύσεις και δολοφονίες προσωπικοτήτων και η λίστα είναι τεράστια. Το κράτος δείχνει απλά το πρόσωπο του πάνω στην κοινωνία αντιμετωπίζοντας την ως εχθρό. Άλλωστε ο ρόλος των κατασταλτικών δυνάμεων πάντα αυτός ήταν. Απέναντι από την κοινωνία. Ο δημόσιος χώρος πλέον βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου σε καθεστώς εξαίρεσης.

Η εξουσία ποτέ δεν είχε επαφή με τους πολίτες. Τάσσεται μέσω της συμμορίας της ΕΛ.ΑΣ. ανοιχτά απέναντι τους. Το υποκείμενο που στέκεται όρθιο απέναντι στην καταστολή δεν είναι μόνο οι «ιδεολογικοί αντίπαλοι της δεξιάς», «οι κουκουλοφόροι» και οι «χούλιγκανς» όπως τόσα χρόνια βαφτίζονταν από τα ΜΜΕ , αλλά το σύνολο της κοινωνίας πέρα από ταμπέλες και ιδεολογήματα. Αυτή η ρωγμή που δημιουργείται προκαλεί τριγμούς και τα ΜΜΕ τρέχουν να συγκαλύψουν, να παραπληροφορήσουν επιστρατεύοντας ό,τι χαρακτηρισμό διαθέτει το λεξιλόγιο του γραφείου τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οι χαρακτηρισμοί που ξεστόμισε ο Θανάσης Νταβούρας, Α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

«Είναι τα αντικοινωνικά τοξικά αποβράσματα, τα οποία ζουν με αίμα αστυνομικού. Είναι βρικόλακες που ζουν με αίμα αστυνομικού»

«Την πάτησαν οι συνάδελφοι λόγω απειρίας. Για τρεις γκλοπιές απολογούμασταν γονατιστοί σε όλο το απλυταριό.»



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr