«Όαση Απασχόλησης Νέων» η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή στη Λάρισα - Το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αναβάθμιση της



Το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας για την  μετατροπή της «Αβερωφείου» Γεωργικής Σχολής Λάρισας  σε «Όαση Απασχόληση και Καινοτομίας» παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λάρισα.

Ο Κ. Αγοραστός  παρέδωσε στον πρόεδρο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού τον φάκελο με την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την αξιοποίηση της έκτασης 20 στρεμμάτων με  παράλληλη αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της ιστορικής «Αβερωφείου», προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα συνδυάζει κατάρτιση και  πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες, δίνοντας προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης σε άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών.

 «Το σχέδιο μας αποτελεί μία  καινοτομία στην πράξη, που σε δύσκολες εποχές για την κοινωνία και την οικονομία δίνει ανάσες ελπίδας και αισιοδοξίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα πιλοτικό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για νέους,  επιστήμονες ή ανειδίκευτους άνεργους,  που προωθεί  τη διεπιστημονικότητα, που είναι η σύγχρονη ευρωπαϊκή αντίληψη για την επαγγελματική πρόοδο. Στοχεύουμε στην ανάπτυξη μιας  σύγχρονης και βιώσιμης οικονομίας της υπαίθρου μέσα από την εκπαίδευση νέων σε τομείς όπως  η παραγωγή και μεταποίηση  αγροτικών προϊόντων, οι κατασκευές και η ενέργεια, η παραγωγή ειδών λαϊκής τέχνης, ο τουρισμός,  οι τέχνες και η εκπαίδευση. Παραδώσαμε  τον φάκελο στον πρόεδρο του ΕΛΓΟ και ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή του».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Ιωάννης Ξύδης και η διευθύντρια της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας κ. Ευαγγελία Σιώκη.



Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu