Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο, κατηγορούμενα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα


Κατασχέθηκαν (1.500) αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν χθες (13-03-2021) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο άτομα και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο αλλοδαπός κατελήφθη εξωτερικά της οικίας του να παραλαμβάνει μέσω μεταφορικής εταιρείας από άγνωστο, μέχρι στιγμής, αποστολέα, τέσσερα χαρτοκιβώτια που περιείχαν (1.500) πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, έξω από την οικία του ημεδαπού, όπου και του τα παρέδωσε.

Οι δράστες αμέσως μετά την παράδοση των χαρτοκιβωτίων συνελήφθησαν, ενώ τα προαναφερόμενα αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.