Πατέρας ανήλικου αθλητή στο Βόλο: «Ο φροντιστής παρενοχλούσε το παιδί μου επί έναν μήνα»


Αναστάτωση σε γονείς, μικρούς αθλητές αλλά και υπευθύνους συλλόγων έχει προκαλέσει η έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών σε βάρος ατόμου που εργαζόταν σε αθλητικό σωματείο ως φροντιστής μέχρι και τα τέλη του 2020 τουλάχιστον, για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες ότι παρενοχλούσε ανήλικα παιδιά, ακόμη και κάτω των 15 ετών, προχωρώντας μάλιστα και σε ανήθικες προτάσεις. Οι καταγγελίες σε βάρος του αυξάνονται και μάλιστα έχουν φτάσει ήδη τις τέσσερις σε επίσημο επίπεδο και αναμένονται να γίνουν ακόμη περισσότερες…

Πάντως, ο πρώτος καταγγέλλων γονέας (το όνομά του είναι στη διάθεσή μας) παιδιού που ανήκει στο σωματείο στο οποίο εργαζόταν ο ύποπτος, μίλησε στο «Magnesiasports», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε τόσο στους υπεύθυνους του συλλόγου όσο και στις Αρχές για να διερευνηθεί η παρενόχληση σε βάρος του παιδιού του.

Το γεγονός και μόνο προκάλεσε σοκ αλλά και την άμεση αντίδραση της μητέρας και του πατέρα του νεαρού αθλητή, καθώς διαπιστώθηκε μία τουλάχιστον περίεργη συμπεριφορά του φροντιστή απέναντί του, με ειδεχθείς προτάσεις από την πλευρά του πρώην εργαζόμενου της ακαδημίας. «Το παιδί ενημέρωσε αρχικά τη μητέρα του και αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε εμένα για να κινηθούμε άμεσα» τονίζει ο πατέρας του ανήλικου παιδιού, ηλικίας κάτω των 15 ετών, που προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές από εκεί και πέρα, για να εξεταστεί ο ύποπτος και να κληθεί να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη συμπεριφορά του. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στο «Magnesiasports», ο γιος του δεχόταν μηνύματα για έναν τουλάχιστον μήνα από τον πρώην φροντιστή του συλλόγου, το περιεχόμενο των οποίων μόνο αθώο δεν ήταν.

«Του έστελνε φωτογραφίες του μέσω instagram και δεν δίστασε μάλιστα να ζητήσει και από το παιδί ανάλογες εικόνες. Ωστόσο ο γιος μου δεν του έστειλε κάτι ως υλικό. Αυτή η κατάσταση κράτησε για έναν περίπου μήνα, και μάλιστα ο φροντιστής του έκανε και διάφορες προτάσεις, σεξουαλικού περιεχομένου» αναφέρει ο πατέρας του ανήλικου αθλητή για να συμπληρώσει: «Εκεί το παιδί μου φοβήθηκε ενώ του είχε φανεί εξ αρχής περίεργη η συμπεριφορά του φροντιστή, για να ενημερώσει αρχικά τη μητέρα του και αυτή στη συνέχεια εμένα και για να ακολουθήσει η καταγγελία στον σύλλογο και στις Αρχές».

Σε εκείνο το σημείο πάντως ο πατέρας του παιδιού διαπίστωσε με φρίκη και αυξημένη οργή όπως ο ίδιος αναφέρει, ότι τα μέλη του συλλόγου είχαν κινηθεί ήδη απέναντι στον φροντιστή και δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια! «Μου είπαν μάλιστα οι εκπρόσωποι του συλλόγου ότι είχαν ήδη ξεκινήσει διαδικασία με ενημέρωση της Αστυνομίας, και από την πλευρά τους με στήριξαν και με παρότρυναν να προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες και ανάλογες κινήσεις, όπως και κάναμε» σημείωσε.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν και αν η συμπεριφορά του μέχρι πρότινος φροντιστή του αθλητικού σωματείου ήταν τουλάχιστον περίεργη και εντός αποδυτηρίων, και αν έχει καταγράψει ο ίδιος κάτι ως οπτικοακουστικό υλικό που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση του.


Πηγή: magnesianews.gr