Δήμος Λαρισαιων: Συνεχίζεται ο νέος κύκλος συζητήσεων με θέμα «η γυναίκα στο επίκεντρο»


«Σεξισμός και βία σήμερα»

  • Συνεχίζεται ο νέος  κύκλος συζητήσεων με θέμα «η γυναίκα στο επίκεντρο» της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων και του Πανεπιστημίου Πολιτών 

Με επιτυχία συνεχίζεται ο νέος κύκλος  διαδικτυακών συναντήσεων με θέμα  «Η γυναίκα στο επίκεντρο, μια διαχρονική περιπέτεια» που διοργανώνουν η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων και το Πανεπιστήμιο των Πολιτών στο πλαίσιο δράσεων του Larissa Learning City και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. 

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και επικεντρώθηκε στο θέμα «Πατριαρχία και γυναίκα στο χθες και το σήμερα» .

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο ψυχολόγος, αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας κ. Σωτήρης Λαϊνάς , ο Κοινωνιολόγος της υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου κ. Βαγγέλης Παλαιομήτρος και η σκηνοθέτης  και καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κυριακή Σπανού. 

Χαιρετισμούς απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Αντιδήμαρχος Ρ. Απρίλη, ενώ παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δη. Δεληγιάννης. 

Συντονίστρια της διαδικτυακής εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κ. Λένα Κισσάβου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας κ. Απρίλη, στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην σημασία να γίνονται δημόσιες συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και θέσεων για σειρά ζητημάτων που αφορούν τη θέση της γυναίκας σήμερα. Με ειλικρίνεια και γνώση για την διαχρονική εξέλιξη θεμάτων που αφορούν στη γυναίκα. «Γι αυτό είναι σημαντική η προσπάθεια της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων και του Πανεπιστημίου Πολιτών που προσπαθεί να αναδείξει τέτοιου είδους ζητήματα, παρά τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία», κατέληξε.


«Σεξισμός και βία σήμερα»

Η επόμενη 2η διαδικτυακή συνάντηση με θέμα «Σεξισμός & Βία σήμερα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαρτίου,  στις 7 μ.μ. ,και θα μεταδοθεί κι αυτή από το κανάλι του Δήμου Λαρισαίων στο Youtube.

Ομιλήτριες θα είναι η ψυχολόγος Γεωργία Ματζίρη, στέλεχος του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δ. Λαρισαίων, η ψυχολόγος Ειρήνη Κουφάκη, από το κέντρο πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Λάρισας και η Νίκη Τσούγκου ψυχολόγος από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. 



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr