Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας: Η Λάρισα συνεχίζει στο "ΚΟΚΚΙΝΟ" - Η λειτουργία της αγοράς



Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, από αύριο Σάββατο 20/3 έως και τη Δευτέρα 29/3 στις 6:00 το πρωί, για ακόμη μία εβδομάδα, η πόλη της Λάρισας παραμένει στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου " ΚΟΚΚΙΝΟ".

Αυτό συνεπάγεται ότι η αγορά συνεχίζει να λειτουργεί με την διαδικασία του click away, πλην των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης. βιβλιοχαρτοπωλείων και οπτικών που μπορούν να λειτουργούν με τη διαδικασία του click inside. 

Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο και συστήνουμε να ακολουθήσουν τα καταστήματα,  εκτείνεται προαιρετικά από τις 7:00 π.μ. έως και τις 20:30 μ.μ., χωρίς εξαιρέσεις.

Ανοιχτά παραμένουν επίσης τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Ειδικά για τις επιχειρήσεις τροφίμων (σούπερ μάρκετ,μίνι μάρκετ,φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, pet shop), το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει εκτείνεται από τις 07:00 έως και τις 20:30.Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στα συγκεκριμένα καταστήματα απαγορεύεται η πώληση διαρκών προϊόντων.

Επίσης όσον αφορά στις επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και σχετίζονται με οικοδομικές δραστηριότητες, θα μπορούν να κάνουν πωλήσεις μόνο με την ύπαρξη παραστατικού χονδρικής πώλησης (τιμολόγιο).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει για την πόλη μας σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από τις 21:00 το βράδυ  έως και τις 5:00 το πρωί.

Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω covid-19 τους τελευταίους μήνες, έχει επιφέρει την κόπωση και έχει εξαντλήσει όλα τα όρια της υπομονής των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών γενικότερα.
  
Εξάλλου, αποδεικνύεται καθημερινά ότι κανένα lockdown και ειδικά στο εμπόριο, δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η πόλη της Λάρισας δοκιμάζεται έντονα αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από την πανδημία και από την έντονη σεισμική δραστηριότητα, η οποία συνεχίζει ακόμη και σήμερα να υφίσταται. 

Το αποτέλεσμα αυτής αποτυπώνεται στην αγορά, όπου η αγοραστική κίνηση, είναι σχεδόν μηδενική καθώς δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για αγορές, παρά μόνο για τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το μόνο που ζητάμε πλέον και προσδοκούμε, είναι να ανοίξουν επιτέλους όλοι οι κλάδοι έστω και με αυστηρά μέτρα για να επιστρέψουν οι ζωές μας στην «κανονικότητα».

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΨΎΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr