Αλέξης Τσίπρας: "Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού - Σε στάδιο κατάρρευσης τα νοσοκομεία της Αττικής"


Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, υποστηρίζοντας ότι εκπέμπει "μία εικόνα απόλυτης παράλυσης" και ότι βρίσκεται "σε κατάσταση πανικού", ενώ σημείωσε ότι ειδικά τα νοσοκομεία της Αττικής "βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για "δραματική κατάσταση" στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής. "Η κατάσταση έχει ξεφύγει, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση", είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ μίλησε για "συγκλονιστικές στιγμές" που βιώνουν οι υγειονομικοί, καθώς έρχονται στο "τεράστιο δυσεπίλυτο ηθικό δίλημμα να επιλέγουν τους ανθρώπους που θα δώσουν την ευκαιρία να παλέψουν για μα διατηρήσουν τη ζωή τους. Εκεί βρισκόμαστε σήμερα", είπε

"Φοβάμαι ότι ακόμα χειρότερο απ' αυτό, είναι η εικόνα που δίνει σήμερα η κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που θα έπρεπε ετούτη την ώρα να συναισθάνεται τον πόνο και την αγωνία των πολιτών και όχι να ψάχνει επικοινωνιακούς, εύκολους δρόμους για να ξεφύγει από τις ευθύνες. Μία κυβέρνηση που θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει τι κάνει, να έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Φοβάμαι ότι όχι μόνο η εικόνα αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε κατάσταση πανικού". "Η εικόνα που εκπέμπετε είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης" για να προσθέσει: "σας εκλιπαρούμε να σοβαρευτείτε".

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών που ανέρχεται στους 600. "Όταν οι διασωληνωμένοι ήταν 200 αποφασίζατε να κλείσετε τα πάντα, το lockdown διήρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες. Το πόσο αποτελεσματικό ήταν αποδεικνύεται από το ότι σήμερα, πέντε μήνες μετά οι διασωληνωμένοι είναι στους 600", είπε ενώ υπογράμμισε ότι το ποσοστό θετικότητας στα τεστ που έγιναν χτες, φτάνει το 12,3% και είναι το "μεγαλύτερο από την αρχή της πανδημίας".

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για παλινωδίες: "να ανακοινώνεται ότι θα συνέλθει η επιτροπή για να ανακοινώσει μέτρα χαλάρωσης και σε λίγη ώρα να ανακαλείται τις ανακοινώσεις και να τις μεταθέτεται για την Παρασκευή. Όλα αυτά δεν δείχνουν την εικόνα μίας κυβέρνησης που ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται, που έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση μίας έκτακτης κατάστασης", είπε και συμπλήρωσε ότι το κρίσιμο θέμα αυτή την ώρα είναι πως στα νοσοκομεία της Αττικής "δεν είναι απλά οριακή. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε την κριτική του στην κυβέρνηση, λέγοντας πως "αντί να δουλεύετε, οργανώνετε γλέντια και βαπτίσια, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια τους νόμους που εσείς ψηφίζετε και τους ανθρώπους που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η άθλια εικόνα της Πάρνηθας και της Ικαρίας θα έπρεπε να σας είχε δημιουργήσει μία εγρήγορση ώστε να σταματήσετε να δείχνετε διαρκώς ίδια εικόνα προς τα έξω" και απηύθυνε το ερώτημα: "τι μήνυμα στείλατε στην Τσικνοπέμπτη όταν στον ίδιο τον ΕΟΔΥ στήθηκε τρικούβερτο γλέντι και χόρευαν χωρίς μάσκες εργαζόμενοι;". "Το πρόβλημα δεν είναι οι στενοί συνεργάτες του Αρκουμανέα, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, που κρύβεται", είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: "Αφού έχει το θράσος ο ίδιος ο πρωθυπουργός να παραβιάζει τους νόμους πώς θα τους επιβάλει στους συνεργάτες του;".

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε: "Θα παραδεχτείτε ότι τα δήθεν έξυπνα μέτρα ήταν βλακώδη μέτρα; Το να παραδεχτείτε την αποτυχία σας θα ήταν ίσως μία πρώτη αρχή, ώστε στοιχειωδώς να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες και τους κάλεσε να "σταματήστε να ρίχνετε τις ευθύνες αλλού, σταματήστε τα ψέματα...".

Έστρεψε τα βέλη του και κατά του πρωθυπουργού αναφορικά με την έρευνα για διασπορά κορονοϊού μέσω διαδηλώσεων. "Κάθισα και τη μελέτησα και διαπίστωσα ότι λέει στην ουσία ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις όπου οι διαδηλωτές τηρούν τα μέτρα προστασίας, δεν συμβάλουν στην αύξηση των κρουσμάτων... έχουν μηδενική ή οριακή επίπτωση σε μολύνσεις κορονοϊού" είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε "να ζητήσετε με δική σας ευθύνη ένα πολιτικό μορατόριουμ μέχρι να βγει η χώρα από αυτή την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται".



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr