ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας: "Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της ακραίας αστυνομικής βίας"



Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας καταγγέλλει ως απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές τις ενέργειες ακραίας αστυνομικής βίας που διαδραματίστηκαν το προηγούμενο διάστημα εναντίον πολιτών, νέων, οικογενειών και φοιτητών στη Νέα Σμύρνη της Αττικής και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γέννησε η συνολικότερη κατάσταση – αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, το πολύμηνο και αποτυχημένο lockdown,η δραματική ένταση της οικονομικής και επαγγελματικής ανασφάλειας εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, κατεδάφιση εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων – και επιχειρεί, όπως συνηθίζει η δεξιά παράταξη σε αυτό τον τόπο, με την ένταση της καταστολής, να αποδομήσει τις κινητοποιήσεις πριν καν αυτές εκδηλωθούν, για να εξαναγκάσει το λαό να σιωπήσει, με τον μπαμπούλα του φόβου και της βίας.

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο ξέχασε τις υποσχέσεις για ασφάλεια και ευημερία των πολιτών, επιτρέποντας την πρωτοφανή αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος τους, αλλά της παρέχει και πολιτική κάλυψη, από κοινού με τον, πρώην σοσιαλιστή, υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αυτό αποδεικνύουν και οι αμετροεπείς δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ και προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας περί «αντικοινωνικών, κομπλεξικών αποβρασμάτων» και «βρικολάκων που ζουν με αίμα αστυνομικού», ή για «πολίτες που επίτηδες δέχθηκαν στους κόλπους τους μπαχαλάκηδες« και για «απλυταριό» στο οποίο οι αστυνομικοί «απολογούνται γονατιστοί για τρεις γκλομπιές»…

Η στρατηγική της έντασης στην οποία επενδύει ο πρωθυπουργός, αφού απέτυχε παταγωδώς σε όλα, το μόνο που πετυχαίνει είναι η ανακύκλωση της βίας – όπως φάνηκε από τον καταδικαστέο σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού – και η κοινωνική ανασφάλεια.

Η χώρα χρειάζεται σεβασμό στο δημοκρατικό κεκτημένο και τα κοινωνικά δικαιώματα για να ξεπεράσει τα δύσκολα, συνθήκες που δεν συμβαδίζουν με τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη.

Η βία δεν απαντάται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία.»



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr