Κλιμάκιο της ΚΤΥΠ την Τρίτη στη Λάρισα για τον έλεγχο των σχολικών κτηρίων


Κλιμάκιο της ΚΤΥΠ θα βρίσκεται την Τρίτη στη Λάρισα για να επανεξετάσει σχολικά κτήρια που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων:

«Σχετικά με τις Σχολικές μονάδες  Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Λαρισαίων οι οποίες συνεχίζουν να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και σε συνέχεια του εγγράφου μας (σχετ. 1) σας ενημερώνουμε ότι:

1. Το 7ο ΕΠΑΛ μετά από επανέλεγχο του Πρωτοβάθμιου Δελτίου Αυτοψίας κρίνεται “ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ” με οδηγία προς τη Διευθύντρια για μη χρήση των δύο χώρων καθαρίστριας και αποθήκης υλικών καθαρισμού λόγω προβλήματος στη μεσοτοιχία και μέχρι αποκαταστάσεως του καθώς και, οδηγίες λήψης μέτρων άρσης επικινδυνότητας σε σημεία του αύλειου χώρου.

2. Στις αναφερόμενες στο σχετ. (1) έγγραφό μας Σχολικές μονάδες ως “ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ” και συγκεκριμένα, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης διευκρινίζουμε ότι αυτό αφορά μόνο το παλαιό κτίσμα και τις αίθουσες σε αυτά. Οι λοιποί χώροι νέων διδακτηρίων κρίθηκαν “ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ” και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Με την παρατήρηση ότι, στο Δημοτικό σχολείο Φαλάνης θα πρέπει να υπάρξει διαμόρφωση ενός ανοίγματος παραθύρου σε άνοιγμα πόρτας στο πίσω μέρος καθώς και μέτρα ασφάλειας 1 μ κατ’ ελάχιστον απόσταση από τον τοίχο του παλαιού πέτρινου σχολείου από την εμπρός είσοδο-έξοδο για την ασφαλή εκκένωση αν χρειαστεί. Φυσικά, θα πρέπει να τοποθετηθεί μεταλλική ράμπα προς αντικατάσταση της υπάρχουσας ράμπας που γειτνιάζει με τον τοίχο του πέτρινου σχολείου ώστε, να διασφαλιστεί η ασφαλής προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.

3. Με έγγραφο (Αρ. Πρωτ. 11503/16-03-2021) του Δημάρχου Λαρισαίων που εστάλη στην ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε ζητήθηκε η Δευτεροβάθμια Αυτοψία (η οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία διενεργείται από αμιγές κλιμάκιο της) στις παρακάτω Σχολικές Μονάδες:

Γυμνάσιο με Λυκ. Τάξεις Κοιλάδας

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. αναμένουμε κλιμάκιο της την Τρίτη, 23/03/2021. Σε κάθε περίπτωση οι διευθυντές των Σχολικών μονάδων θα ενημερωθούν έγκαιρα».




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr