Iατρικος Σύλλογος Λάρισας: "Ναι στην ανάπτυξη νέων Δημόσιων Υγειονομικών δομών, αλλά όχι σε βάρος άλλων"


Πάγια θέση του Ι.Σ.Λάρισας και του Π.Ι.Σ. παραμένει η πολύπλευρη ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, τόσο σε επίπεδο νοσοκομειακό, όσο και σε επίπεδο Π.Φ.Υ., με τη χρησιμοποίηση ολόκληρου του ιατρικού δυναμικού της χώρας.

Περαιτέρω ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και κτηριακή αναβάθμιση εκεί όπου χρειάζεται.

Ιδιαίτερα η Π.Φ.Υ. θα πρέπει να οργανωθεί με νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταστεί ολοκληρωμένη και καθολική, προς όφελος πάντα της περίθαλψης των συμπολιτών μας.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα γύρω από το Κ.Υ.Φαρσάλων και την ανάπτυξη νέου Πολυδύναμου Ιατρείου στο Δήμο Κιλελέρ με έδρα τη Νίκαια, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας τοποθετείται ως εξής:

1.    Είμαστε θετικοί στην ανάπτυξη νέων δομών υγείας στην περιοχή ευθύνης μας, μετά από σχεδιασμό και διάλογο των εμπλεκόμενων φορέων, ιδιαίτερα δε με τη συμμετοχή του Συλλόγου μας, όπως απορρέει από την κείμενη ιατρική νομοθεσία και χωρίς αυθαίρετους αιφνιδιασμούς από οποιεσδήποτε Αρχές.

2.    Κάθε νέα δομή θα πρέπει να αναπτύσσεται με νέο οργανισμό θέσεων όλου του προσωπικού και όχι με δανεικές και αγύριστες θέσεις αποψιλώνοντας έτσι άλλες ομοειδείς δομές.

3.    Θεωρούμε την ενίσχυση του Κ.Υ.Φαρσάλων, μετά μάλιστα από την πολύπλευρη επίθεση πολλαπλών φυσικών φαινομένων, ως αυτονόητη. Δεν θα πρέπει να μετακινηθεί κανένας γιατρός, που ήδη υπηρετεί, αλλά και υγειονομικό προσωπικό προς άλλες περιοχές. Αντίθετα θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες επιπλέον προσλήψεις και πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.

4.    Θεωρούμε, επίσης, εξίσου σημαντικό την ανάπτυξη μιας νέας υγειονομικής δομής στο Δήμο Κιλελέρ, με έδρα τη Νίκαια, ενός πολυδύναμου Ιατρείου ή Κέντρου Υγείας, με νέο οργανισμό θέσεων γιατρών και λοιπού προσωπικού, ώστε λειτουργώντας περίπου στις παρυφές του αστικού ιστού της Λάρισας να παρέχει  αφενός μεν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους δημότες ενώ παράλληλα να αποτελεί ένα τείχος αναχαίτισης της ροής των ασθενών προς τα δύο νοσοκομεία μας στην αναζήτηση υπηρεσιών Υγείας Π.Φ.Υ.

5.    Πιστεύουμε ακράδαντα στην ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη των υγειονομικών δομών της περιοχή μας, μέσα από έναν έστω τοπικό υγειονομικό χάρτη, όπως αυτός συμφωνήθηκε σε μία από τις συσκέψεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τέλος, καλούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, γνωστός για την πρωτοπορία του και ευαισθησία του σε θέματα Υγείας,  να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε η κοινή πρόταση που θα προκύψει να σταλεί προς το Υπουργείο Υγείας προς υλοποίηση.

Αυτή η δράση θα φέρει ηρεμία σε όλους τους κατοίκους της περιοχή μας, αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό που δεν επιθυμεί  το διαφαινόμενο διχασμό. 




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr