Θεσσαλονικη: Μόνο για την εκκλησία δεν ισχύουν τα μέτρα - Πιστοί αγνόησαν το lockdown – Ιερείς άνοιξαν τις πόρτες παρά την απαγόρευση


Παρά την ασφυκτική πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αλλά και τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα, φαίνεται πως μερίδα των ιερέων αποφάσισε να παραβεί τους περιορισμούς και να ανοίξει τους Ιερούς Ναούς, στη Θεσσαλονίκη.

Τα περιοριστικά μέτρα έσπασαν χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, οι υπεύθυνοι του Ιερού Ναού όπου βρίσκεται στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, αφού αψήφησαν τους περιορισμούς, και άνοιξαν την εκκλησία για τους πιστούς, την ίδια στιγμή που οι ειδικοί συνεχίζουν να εφιστούν την προσοχή και να λένε πως πρέπει να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.

Το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε ξεκίνησε η ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών της Θεοτόκου, λίγη ώρα μετά τις 18:30, οι είσοδοι της εκκλησίας κλείδωσαν, αφού προσήλθαν ελεύθερα πιστοί που ήθελαν να παρακολουθήσουν κανονικά.

Υποτίθεται πως λόγω των αυστηρών μέτρων του lockdown, δεν θα ήταν εφικτή η προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, παρευρέθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα, οι οποίοι αφού ασπάστηκαν τα εικονίσματα, αλλά και το χέρι του ιερέα, ο οποίος δεν φορούσε μάσκα, κάθησαν ο ένας δίπλα στον άλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πολλοί από αυτούς αφού εισήλθαν στην εκκλησία κατέβασαν την μάσκα στο πιγούνι, ή δεν φορούσαν καθόλου.

Σε άλλες εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των πιστών περιορίστηκε στα 8-9 άτομα, εκτός των ιερωμένων, ενώ μετά τις 19:00 κλειδώθηκε η πόρτα του ναού ώστε να μη προσέλθουν μέσα άλλοι.

Όσο περνούσε η ώρα κάποιοι πιστοί πήγαιναν στην πόρτα, ωστόσο δεν μπορούσαν να μπουν και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, οπότε αρκούνταν στο να ανάψουν ένα κερί στο εκκλησάκι έξω, στο οποίο μπορούσαν να ακούσουν από ηχείο τη λειτουργία.


Πηγή: thesstoday.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr