Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis - Τι πιστεύουν οι πολίτες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη


Διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό της, ωστόσο, να είναι μειωμένο κατά 1,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ που τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 20,4%. Στην 3η θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4% καταγράφοντας αύξηση έναντι του 4,1% του προηγούμενου μήνα, ενώ αυξάνει τις δυνάμεις της και η "Ελληνική Λύση" με 4,3% έναντι 4,2% του Φεβρουαρίου.

Στο 3,4% είναι το ΜέΡΑ25, στο 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ τα λοιπά κόμματα κινούνται στο 2,6%. Το "Άκυρο ή Λευκό" είναι στο 6,7%, το «δεν θα ψηφίσουν" στο 8,3%, οι αναποφάσιστοι στο 8,2%, ενώ το «δεν απαντώ» είναι στο 2,3%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός


Ως πιο σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα παραμένει η πανδημία και η ιατρική περίθαλψη με 37%, όμως πριν από ένα μήνα ήταν στο 45%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η οικονομία με 27% ενώ ακολουθεί το πολιτικό σύστημα με 11%, από 6% τον Φεβρουάριο, κάτι που δείχνει αύξηση των πολιτών που δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς. Ακολουθούν η ανεργία με 7% και η εξωτερική πολιτική με 3%.

Περί Νεας Σμύρνης

Με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, το 77% συμφωνεί ότι κάποιοι αστυνομικοί ασκούν υπερβολική βία και μόλις 20% διαφωνούν, 1% είναι στο «ούτε-ούτε», ενώ 2% κινείται στο «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Επίσης, 72% αναφέρει ότι φταίνε ακραία στοιχεία και χούλιγκαν, το 25% διαφωνεί μ' αυτή την άποψη, ενώ το 1 κινείται στο «ούτε-ούτε» και στο 2% στο «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».


Το 47% εκτιμά ότι η κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο αυταρχική, αλλά το 50% δεν πιστεύει κάτι τέτοιο, με το «ούτε-ούτε» και το «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» να είναι ακριβώς στα ίδια νούμερα με τις δύο προηγούμενες κατηγορίες. Τέλος, στο ερώτημα αν φταίνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν φθορά της κυβέρνησης, το 42% απαντά ότι συμφωνεί, το 53% ότι διαφωνεί, το 2% είναι στο «ούτε-ούτε», ενώ το 3% στο «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr