"Restart" του λιανεμπορίου με περιορισμούς αλλά χωρίς click away ή click in shop - Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα



Τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα αν δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς περιέγραψε ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Μιλώντας στο OPEN είπε ότι "πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς και χωρίς click away ή click in shop". Όπως τόνισε ο ίδιος, "τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Έχουμε μεγάλη πίστη στην εισήγηση της Επιτροπής». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το πράσινο φως.

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση» ανέφερε. Για τα γυμναστήρια πάντως είπε ότι δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης για άνοιγμα στην παρούσα φάση. 

«Υπάρχει όντως κοινωνική πίεση. Ο ιός είναι εδώ, δίνει τη μάχη να μας κερδίσει. Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην αυτοπροστασία. Υπάρχει ένα θέμα ηθικής, πώς στηρίζουμε αυτούς που δίνουν τη μάχη να επιβιώσουν. Ο Απρίλιος είναι ο μήνας μετάβασης» είπε ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr